V Moravské Třebové komplikuje průjezd oprava křižovatky u autobusového nádraží

10. srpen 2023 06:10

V Moravské Třebové už od jara komplikují průjezd do centra města opravy dvou křižovatek, problémy jsou i na výjezdu do Lanškrouna a Olomouce. Jednu křižovatku už silničáři dokončili, teď pracují na druhé, která je v bezprostřední blízkosti autobusového nádraží.

Nyní opravenou křižovatkou se ještě na začátku prázdnin projet nedalo. „Křižovatka je jednou z důležitých dopravních staveb a my jsme moc rádi, že se ji podařilo Pardubickému kraji opravit. Stavba byla náročná a byla spojená s dlouhou dobou uzavírek a objížděk,“ říká starosta Václav Dokoupil (KDU – ČSL).

Komplikace pro řidiče i cestující

Na další křižovatce pracují silničáři a tím pádem je průjezd do centra města trochu komplikovaný. „Stavba se posunula západním směrem. Aktuálně se nacházejí u křižovatky a vjezdu do autobusového nádraží. Tato etapa by měla být dokončena nejpozději na konci srpna tak, aby žáci mohli od 1. září bez problémů využívat autobusové spoje na přepravu do škol,“ dodal Dokoupil.

Do té doby platí, že řidiči musí po objížďkách, například po ulici 9. května, ale také v případě, že chtějí do centra města na náměstí T. G. Masaryka. „Pro vjezd na náměstí je možné využít objízdnou trasu po ulici Sluneční a také nově otevřený průjezd silnicí Čs. Armády,“ potvrdil mluvčí Jonáš Krummer.

Moravská Třebová z ptačí perspektivy

Autobusové nádraží se muselo kvůli opravám na čas přestěhovat do ulice 9. května. „Pro cestující je to komplikace i pro řidiče motorových vozidel, kteří musejí stále využívat objízdné trasy,“ doplnil Dokoupil.

Opravy na tomto místě provádí Správa a údržba silnic. Jak se podílí město, doplnil starosta: „My jako město jsme k samotné opravě křižovatky přidali úpravu přilehlých chodníků, a to zejména u vstupu do budovy městského úřadu, kde se prostor nově rozšířil. Já věřím, že se také zlepšil pro uživatele městského úřadu.“

Dále město počítá s výsadbou stromů před budovou městského úřadu a zároveň chce umístit lavičky, které zde chyběly. Rekonstrukce druhé křižovatky i výsadba zeleně skončí začátkem září.

Spustit audio

Související