Vyrazte za kulturou. Kolářova výstava Úšklebek století potrvá už jen týden

26. srpen 2018

Už jen týden máte na to, navštívit zajímavou výstavu děl výtvarníka a básníka Jiřího Koláře s názvem Úšklebek století. V paláci Kinských na Staroměstském náměstí uvidíte soubor 66 koláží mapujících dramatické události ze srpna 1968.

Výstavu připravila Národní galerie u příležitosti 50. výročí sovětské okupace Československa. „Zaměřuje se na takový výběr Kolářových prací, který v propojení s jeho básnickým dílem naznačí, jak neortodoxně dovedl Kolář umělecky formulovat svůj účastný komentář světa,“ uvádí na svých webových stránkách Národní galerie. Významnou součást expozice tvoří Deník 1968, soubor 66 koláží, které ukazují dramatické události toho roku. Také je doplněna dalšími skupinami neznámých prací, které ukazují, jak Kolář výtvarně otevřeně od druhé poloviny 40. let až do sklonku života budoval svět v obrazech.

Výstava Úšklebky století trvá už jen do 2. září.

Obdivovat toto umění můžete už jen do příští neděle 2. září. Dospělí zaplatí za vstup 190 korun, děti a senioři 100 korun, rodiny 350 korun a školní skupiny 30 korun. Otevřeno je denně kromě pondělí od 10 do 18 hodin.

O Kolářovu výstavu je velký zájem.
autoři: Lenka Vrzalová , jp
Spustit audio