Tipy na víkend v Praze: zamiřte na Prague Coffee Festival, Das Filmfest, swap nebo dýňobraní

20. říjen 2023

Už víte, kam vyrazíte o víkendu? Pokud se stále rozmýšlíte, máme pro vás několik tipů na zajímavé zážitky v Praze.

Prague Coffee Festival

  • sobota 21. a neděle 22. října, Praha 7

Holešovickou tržnici provoní káva, už 11. ročník Prague Coffee Festivalu toho nabídne hodně. Těšte se na ochutnávky, na místě bude více než 50 tuzemských i zahraničních pražíren, připraveny jsou tematické workshopy i debaty, nebude chybět chillout zóna a něco dobrého k jídlu.

Das Filmfest

  • čtvrtek 19. až úterý 24. října, různá místa

Čtěte také

Das Filmfest přiveze to nejlepší z filmové produkce Německa, Rakouska a Švýcarska. Na program německy mluvených snímků narazíte hned ve dvou kinech – Lucerna a Atlas. Festival nabídne historické velkofilmy, nezávislé snímky, dokumenty i tvorbu pro celou rodinu. Organizátoři pozvali i řadu hostů, ať už tvůrců a režisérů, tak herců.

SWAP a OPERA vás dožene

  • pátek 20. až neděle 22. října, Praha 1

Swap tentokrát v samém centru Prahy, Jízdárna Savarin je barokní prostor uprostřed Prahy 1, kde umělecký kolektiv RUN OPERUN představuje to nejlepší ze světa opery. A tak se nedivte, když během vybírání toho správného kousku uslyšíte kolem vás klasiku. Přineste věci, které u vás doma nemají využití, ale někomu jinému ještě dobře poslouží a ulovte si za to něco pro sebe.

Výstava dýní v Botanické zahradě Praha

  • pátek 13. až úterý 31. října, Praha 7

Nejbarevnější část roku je tu a s ní i tradiční výstava dýní. Letošní ročník vás zavede na nezapomenutelnou cestu do Asie. Dýňové dekorace připraví studenti České zahradnické akademie Mělník, k vidění bude drak, gejši, rikša, vrcholky Himálaje, lampiony a další motivy. Těšit se můžete také na kreativní dílny pro děti nebo oslavu Halloweenu. V sobotu 21. a v neděli 22. října si mezi 10. a 17. hodinou užije celá rodina Dýňové hrátky. Vyrobte si dýňovou postavičku, vše potřebné bude na místě, ale můžete si donést i vlastní věci. O občerstvení se postarají stánky s jídlem a pitím.

Podzimní dýňobraní v Grébovce

  • neděle 22. října, 11:00–16:00, Praha 2

Okolo dýní se to bude točit i v neděli v Grébovce. Letošní 2. ročník akce zve na dlabání dýní, zábavné soutěže a dýňové i nedýňové občerstvení. Bude tu hrát DJ a vstup v maskách vítán.

Světla vyprávějí

  • pátek 20. října až 31. ledna 2024

Žluté lázně rozzáří světelná expozice, ve které vás okouzlí sváteční výzdoba a svítící dekorace. Světelná zahrada na břehu Vltavy se otevírá v říjnu vždy v 17 hodin a je přístupná do 21. hodiny, další měsíce sem můžete jít už od 16. hodiny.

Myslivecký den

  • sobota 21. října, 10:00–17:00, Praha 7

Národní zemědělské muzeum pořádá v sobotu na Letné Myslivecký den. Na programu budou ukázky sokolnictví, vábení zvěře, výcvik loveckých psů, lovecká hudba, zvěřinové speciality, připravena je i myslivecká stezka, laserová lukostřelba či myslivecké výtvarné dílny. Organizátoři slibují, že se rozhodně nebudete nudit, na své si přijdou všechny věkové kategorie.

Další akce:

Letenský SWAP, Pokoř Petřín!, Dýňování DDM Praha 5, Zombie Night Run, 30 let na jednu jízdenku, Čokoládový festival v Galerii Harfa

autor:
Spustit audio

E-shop Českého rozhlasu

Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...

Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka

hurvinek.jpg

3 x Hurvínkovy příhody

Koupit

„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka