Soutěž o vstupenky na hru Malý princ - UKONČENO

3. říjen 2018

Soutěž byla ukončena. Gratulujeme výhercům, kterými se stávají Martina Doležalová, Kateřina Tuháčková a Jan Majer.

Malý princ je jednou z nejznámějších knih světa — má motto: Všichni dospělí byli nejdříve dětmi (ale málokdo se na to pamatuje). Na večer čtení z Antoinových dopisů a vyprávění z Malého prince vás zvou herci Daniela Kolářová a Tomáš Pavelka. A my pro vás máme vstupenky. Stačí zapojit se do naší soutěže!

Malý princ je pohádkovou alegorií o přátelství, moudrosti, životě a smrti. Klíčem k tajemství moudrosti jako autora, Antoina de Saint Exupéryho, může být i korespondence mezi jím a jeho matkou.

První půlku představení tvoří čtení ze vzpomínek paní Exupéryové a Antoinových dopisů. Ty jsou jakýmsi předobrazem Malého prince. Díky představení lépe pochopíme, jak byl Exupéry se svým Princem spojen.

Daniela Kolářová a Tomáš Pavelka sedí ve vyřezávaných křeslech, mezi nimi na stěně visí obraz písečné duny, světla se přenášejí s různou intenzitou z jednoho na druhého a náladu dokresluje hudba Jiřího Stivína. Nic víc. Jen hlas a intonace obou herců, pohledy cudně úsměvné, smutné i rozhořčené, mimika s jemnými gesty rámují zamyšlené dopisy jednoho pilota, který miloval svou matku, létání, psaní a život. Naprostý minimalismus.

Druhá půlka se nese na stejné vlně. Jen obraz písečné závěje vystřídá galaktický snímek zářící hvězdy, na které bydlí Malý princ. Tento blonďatý chlapec během svého putování po vesmíru navštíví i pilota ztroskotaného na poušti a zavede ho do pohádkových tajů svého nitra. Herci si prohodí místa.

Tři výherci obdrží dvě vstupenky na hru Malý princ v Divadle Viola, která se koná 12. října od 20 hodin. Více na www.divadloviola.cz.

Soutěžní otázka:

V jakém roce byla poprvé vydána kniha Malý princ?

a. 1943

b. 1953

c. 1963

Správné odpovědi zasílejte na e-mail marketing.regina@rozhlas.cz včetně svého jména a kontaktu.

autoři: jp , Tereza Čistotová
Spustit audio