Smetanové špagety
Inspirace k obědu může přijít ze všech stran a využívám taky každou svou návštěvu. Australský cestovatel Anthony McCarthy doma strašně rád vaří a celá rodina to ocení – třeba smetanové špagety. A jak se dělají?
balení špaget
2 cibule
2 stroužky česneku
balení jarní cibulky
2 ančovičky
hrst sušených hub
500 g pasírovaných rajčat
1 šlehačka
petrželka
parmazán
„Začněte tím, že osmahnete cibuli a česnek a jestli máte rádi ryby, můžete přidat ančovičky, mně to s nimi velice chutná. Když se vám směs chutí, které máte, zdá v pořádku, můžete přidat ještě sušené houby, které jdou s ostatními chutěmi skvěle dohromady a nasekanou jarní cibulku,“ říká cestovatel.
„Já mám v tomto jídle rád dva typy cibule. Potom přidáte pasírovaná rajčata, takže omáčka zrůžoví a úplně nakonec přijde šlehačka. To je víceméně všechno. Nechce krátkou chvíli restovat na mírném ohni a mezitím si uvařte špagety al dente, tedy na skus.“
Hotové špagety smícháme s omáčkou. „Já míchám omáčku se špagetami už v hrnci, takže jí hodně klesne na dno. Při servírování si musím dávat pozor, abych každému nabral pořádnou lžíci omáčky,“ doporučuje dále Anthony.
Na talíři můžeme posypat nasekanou petrželkou a strouhaným parmezánem, ať mají špagety pěknou ozdobu.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor
3x Karel Klostermann
Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.