Nepodceňujte kvalitu zámků ani zámečníků

23. červenec 2014

O tom, že kvalitní bezpečnostní zámek na dveřích odradí zloděje, není pochyb. Jak ale poznat, že přivolaný zámečník je ten pravý a ne jen tzv. kopírovač klíčů? I na to jsme se ptali odborníka na bezpečnostní zámky Jana Hrnčíře.

Jedním z nejlepších doporučení, které může zámečník mít, je certifikace od některého z velkých výrobců zámků nebo bezpečnostní techniky. Skutečně dobří zámečníci vám zpravidla sami nabídnou záruční i pozáruční servis prodávaného výrobku stejně jako jeho montáž do dveří.

Pokud zámečník tvrdí, že zámky neinstaluje ani neopravuje, je lepší se podívat po jiném. Jan Hrnčíř také v žádném případě nedoporučuje kupovat nové zámky od podomních prodejců.

Hodně lidí si v poslední době pořizuje dveřní kukátko i s kamerou. Výhodou je, že nemusíte tisknout oko na skleněné kukátko. Člověka, který stojí za dveřmi, vidíte na displeji. Některá zařízení ho také rovnou vyfotí.

Spustit audio

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.