Hit týdne 5. 2. 2023

5. únor 2023

Hit týdne, novinky a největší hity. Miley Cyrus, Maneskin feat. Tom Morello, Mirai a další.

Miley Cyrus je jedničkou i na Rádiu Praha!

Miley Cyrus během posledních dnů pokořila řadu rekordů a vyhrála 38 národních a kontinentálních žebříčků, je dokonce jedničkou globální a vyhrála i na Rádiu Praha se singlem Flowers!

Druzí jsou římští Maneskin, ti pro změnu vedou českých albový žebříček s novinkou Rush, singl Gossip s Tomem Morellem je u nás No.2. Na třetí místo si výrazně polepšili stříbrní slavíci v kategorii skupin – Mirai se singlem Vlci, ve kterém si zahrála Nikol Leitgeb (dříve Štíbrová).

Na čtvrté místo spadla předchozí jednička Raye a 070 Shake – Escapism, na páté místo se pak vrátil do chartu hit nigerijské hvězdy Rema. Ten svůj slavný loňský hit nahrál snově se Selenou Gomez a všude se dere do popředí, jmenuje se Calm Down. S chartem se naopak loučí po šesti týdnech Imagine Dragons s hitem Symphony, s ním po dlouhé době Hit týdne vyhráli.

Do nasazených jsme tentokrát dali všech 5 hitů, které se v národním kole pokoušejí získat právo reprezentovat naši zemi na letošní Eurovision Song Contest. Můžete je tedy podpořit i v našem chartu. Přidali jsme samozřejmě i další žhavé světové hity.

Poslechněte si 6. vydání Hitu týdne roku 2023. O pořadí všech songů rozhodujete vy, svými hlasy. Hlasování běží jako vždy až do pátku do 12:00, do té doby můžete rozhodnout o těch nejlepších hitech na Rádiu Praha. Premiéra Hitu týdne je pak na programu vždy v neděli od 19:00, v repríze si pořad poslechnete v pondělí od 22:00 hodin nebo kdykoliv u nás na webu.

autor: Petr Jungmann
Spustit audio