Zlodějka okradla seniorku téměř o 50 tisíc korun. Prsty má i v dalších loupežích

6. březen 2019 13:09

Policisté hledají neznámou ženu, která sebrala seniorce necelých 50 tisíc korun. Podezřelá je i z dalších loupeží. Nepoznáváte ji?

Mladou zlodějku policisté hledají od úterý 29. ledna, kdy vybrala peníze z cizí platební karty. V ten samý den o kreditku a další doklady spolu s peněženkou při nákupu přišla osmasedmdesátiletá seniorka. Starší žena udělala velkou chybu, že v peněžence měla i kartičku s PIN kódem.

Zlodějka z Prahy kradla peněženky lidem z kabelky

Lupička je pro policisty „známá firma“. Kriminalisté ji totiž hledají i v souvislosti s jinými krádeži. Například o den dříve tuto samou ženu zachytily bezpečnostní kamery kolem 17:30 hodin v obchodním centru na Pankráci. Tam v jednom obchodě s oblečením ukradla z kabelky jedné zákaznici hotovost, stravenky, soupis užívaných léků i rodinné fotografie.  Celý lup byl v hodnotě asi dvou tisíc korun.

Zlodějka z Prahy začátkem ledna kradla i s pomocnicí

Další případ se stal v polovině ledna také v obchodním centru na Pankráci. Tam tato zlodějka ukradla peněženku zákaznici, která si v tu dobu prohlížela vystavené zboží v jednom obchodu. „Poškozená si ztráty všimla až po několika minutách u pokladny. V tomto případě dosáhla škoda na odcizených věcech dva tisíce korun,“ uvedl policista Jan Rybanský.

Ve dvou případech si zlodějka dokonce přivedla i pomocnici. První se stal v pondělí 10. ledna v knihkupectví v Sokolovské ulici v Praze 8. Když si jedna nakupující prohlížela knížky, dvojice žen jí z tašky vytáhla peněženku se sedmi a půl tisíci korunami, platební kartou a doklady. O tři dny později takto podobně kradly na autobusovém nádraží na Florenci.

Pokud podezřelé poznáváte nebo o nich máte nějaké informace, volejte na linku 158. Hrozí jim až dvouletý trest ve vězení.

autor: jp
Spustit audio