Zloděj ukradl pouzdro s houslemi za 130 tisíc korun. Policisté teď po něm pátrají

13. únor 2019 13:41

Až pět let vězení hrozí muži za to, že ukradl pouzdro i s houslemi. Poškozenému navíc sebral i cestovní doklad. Policie teď prosí veřejnost o pomoc s hledáním.

Případ se stal ve večerních hodinách kolem 20. hodiny v pátek 25. ledna ve spodní hale Wilsonova nádraží. Tam si poškozený muž u jednoho sloupu povídal s přítelkyní. Osobní věci, včetně houslí, měli položené vedle sebe na obrubě sloupu. I přesto, že na ně dohlíželi, jim je někdo ukradl.

„Když se poškozený pojednou otočil pro kontrolu svých věcí, zjistil, že pouzdro i s houslemi je pryč. Lapka byl natolik zručný, že si je přisvojil tak nenápadně, že poškozený, ani jeho přítelkyně nic nepostřehli,“ uvedl policista Tomáš Hulan. Zloděj okradenému způsobil škodu za 130 tisíc korun.

Naštěstí jsou v hale bezpečnostní kamery, které nenechavce zaznamenaly. Díky nim nyní policisté znají podobu muže. Nicméně ani tak se jim ho do této doby nepodařilo ztotožnit, vypátrat a zadržet. Proto teď prosí veřejnost o pomoc. Pokud zloděje poznáváte, volejte na linku 158.

autor: jp
Spustit audio