Žena kradla v luxusních hotelech. Sebrala prsten osázený diamanty a peněženku s doklady

24. leden 2019 12:42

Policisté hledají devětadvacetiletou rumunsky hovořící ženu, která je podezřelá ze dvou krádeží v šatnách relaxačních center pražských luxusních hotelů. Teď ji za to hrozí až osm let vězení.

První případ se stal v hotelu ve Veleslavínově ulici, kde zlodějka vypáčila šatní skříňku a odnesla z ní platinový prsten osázený diamanty v hodnotě několika stovek tisíc korun. Podezřelá je také z toho, že ze šatní skříňky v hotelu v Nebovidské ulici ukradla peněženku s platebními kartami a hotovost ve výši několika desítek tisíc korun. Z odcizených karet se pokusila vybrat peníze, to se jí ale nepodařilo.

„Celkově hledaná při obou krádežích způsobila škodu, která je momentálně vyčíslena na bezmála jeden milión dvě stě tisíc korun,“ uvedl mluvčí pražské policie Tomáš Hulan. „Prosíme každého, kdo ženu na fotografiích poznává, zná její totožnost, případně místo jejího pobytu či pohybu, nechť nám tyto informace předá prostřednictvím linky tísňového volání 158,“ dodal Hulan.

V pátrání po prstenu s policisty úzce spolupracují poškození, kteří vyhlásili finanční odměnu za informace jednoznačně vedoucí k nalezení šperku.

autor: jp | zdroj: ČTK
Spustit audio