Zdrogovaný řidič vezl v autě pervitin, extázi a nůž s dvaceticentimetrovou čepelí

21. srpen 2019 12:04

Čtyřicet gramů pervitinu, pět tablet extáze a nůž s dvaceticentimetrovou čepelí. To vše vezli v autě zdrogovaní muži v Holešovicích.

Policisté v sobotu 17. srpna po 21. hodině prováděli silniční kontrolu v Jankovcově ulici v Praze 7. Hlídka zkontrolovala dvojici mužů, kteří měli pozitivní test na drogy. V těle měli přítomnost amfetaminu a metanfetaminu. Řidič přiznal, že drogy užívá. S pravdou ven šel i spolujezdec, který policistům řekl, že je v tíživé finanční situaci, tak prodával omamné látky.

„Na důkaz svého tvrzení otevřel taštičku přehozenou přes rameno s několika dávkami pervitinu. Pět tablet extáze pak vyndal ukryté ve spodním prádle. Následnou kontrolou vozidla policisté nalezli další skryté drogy a také nůž s dvaceticentimetrovou čepelí,“ uvedl policista Jan Rybanský. Oba muži proto byli na místě zadrženi.

Případ nyní řeší kriminalisté. Sedmadvacetiletému spolujezdci hrozí až pětileté vězení. Stejně starý řidič se bude zodpovídat z řízení pod vlivem návykové látky a také z trestného činu přechovávání omamné a psychotropní látky a jedu, z kterého je v tuto chvíli podezřelý.

autor: jp | zdroj: Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy
Spustit audio