Začíná oprava ulice K Barrandovu. Provoz bude omezen

24. červenec 2018

Řidiči se musí opět obrnit trpělivostí. Silničáři od úterního rána totiž opravují vozovku frekventované ulice K Barrandovu. V úseku mezi Pražským okruhem a ulicí K Holyni frézují asfalt. Uzavřený je jeden jízdní pruh.

Dělníci budou pracovat na opravě silnice až do konce října. Za tu dobu například vymění asfaltový povrch za takový, který bude jízdu aut částečně odhlučňovat. „Nedojde k uzavření komunikace, ale bude pouze omezen provoz, a to vždy v jednom jízdním pruhu. První etapa bude směr z centra, druhá směr do centra,“ řekla mluvčí Technické správa komunikací Barbora Lišková. Ulice K Barrandovu je spojnicí mezi Barrandovským mostem a Pražským okruhem. Právě Barrandovský most je nejvytíženější silnicí v Praze. Denně po něm projede 142 tisíc aut.

Opravovat se začne také úsek Koněvovy ulice mezi ulicemi Jana Želivského a Rečkovou. Komunikace měla být celá neprůjezdná, nakonec však magistrát rozhodl, že uzavře pouze jeden směr. Omezení potrvá do konce prázdnin. Řidiči tak musí doufat, že nenastane podobný dopravní chaos jako na začátku července, kdy začaly práce na důležitých tepnách. Kvůli opravám na Jiráskově mostě, Wilsonově ulici a Dobříšské zkolabovala v metropoli doprava a auta stála v dlouhých kolonách.

autoři: Marie Veselá , jp
Spustit audio