Začíná Národní potravinová sbírka. Přispívat můžete i v Českém rozhlase

9. listopad 2018

Dobré skutky se dělají nejen o Vánocích. Podpořte šestý ročník Národní potravinové sbírky, která pomáhá lidem ohroženým chudobou. Akce probíhá na více než 660 místech po Česku. Do sbírky se letos již potřetí zapojil i Český rozhlas.

Sběrná místa Českého rozhlasu jsou v Praze, ale také v budovách regionálních stanic Českého rozhlasu v Jihlavě, Českých Budějovicích, Olomouci, Ostravě a Liberci. V hlavním městě můžete přijít přispět dnes a zítra od 10 do 17 hodin do hlavní budovy Vinohradská 12.

V loňském roce, kdy se v Českém rozhlase v Praze a poprvé také v regionech pro veřejnost otevřela sběrná místa pro potravinovou sbírku, bylo darováno přes 330 kg potravin a drogerie. Dary od veřejnosti míří do potravinových skladů České federace potravinových bank, odkud se následně distribuují neziskovým organizacím v daném regionu. Darované potraviny zůstávají v pobočce potravinové banky v tom kraji, ve kterém byly darovány.

Podle statistik žije v České republice na hranici chudoby nebo sociálního vyloučení téměř 1,5 milionu lidí. Mezi ně patří také matky samoživitelky, na jejichž nelehkou situaci chce v letošním roce upozornit Národní potravinová sbírka. Potraviny a drogistické zboží vybrané letos na sběrných místech v Českém rozhlase si tak osobně převezmou vybrané maminky z Klubu svobodných matek. Zbývající potraviny poputují do potravinových bank.

autor: jp
Spustit audio