Začaly nové dopravní uzavírky. Dělníci opravují Koněvovu ulici a další část Jiráskova mostu

31. červenec 2018 08:57

Silničáři od úterý opravují frekventovanou Koněvovu ulici na Žižkově. Řidiči tudy neprojedou ve směru z centra. Omezení potrvá do poloviny srpna. Další etapa rekonstrukcí začala i na Jiráskově mostě.

Řidiči neprojedou úsek mezi ulicemi Jana Želivského a Rečkova až do 16. srpna. Tramvaje i autobusy ale jezdí bez omezení. Za téměř tři týdny silničáři vyfrézují vozovku a položí na ni nový asfalt. „Objížďka pouze pro osobní vozy povede přes ulice Jana Želivského, Jeseniova, Ambrožova, Biskupcova a Buchovcova. Další objízdná trasa, kterou mohou využít i nákladní auta, povede ulicemi Pod Krejcárkem, Novovysočanská a Spojovací,“ uvedl pražský magistrát v tiskové zprávě. Pro auta tak bude objížďka zhruba třísetmetrového uzavřeného úseku dlouhá přes 700 metrů, ale pro náklaďáky až kolem pěti kilometrů.

Koněvovu měli začít opravovat už dřív. Magistrát ale práce raději odložil. V Praze se totiž v polovině července nahromadilo tolik oprav a uzavírek, že způsobily velké dopravní komplikace, a řidiči čekali v kolonách i desítky minut. Na Žižkově stále pracují dělníci i na opravě Husitské ulice. Ta je úplně zavřená mezi Tachovským náměstím a Trocnovskou ulicí.

V úterý začíná také druhá etapa rekonstrukce Jiráskova mostu. Dělníci tam opravují zbylé dva jízdní pruhy ve směru na Smíchov. Musí tam strhnout starý asfalt a opravit izolaci. Řidiči jezdí ve směru do centra i z centra jen jedním pruhem. Most by měl být podle Technické správy komunikací znovu celý průjezdný od pondělí 20. srpna.

autoři: Marie Veselá , jp
Spustit audio