Vyrazte na sjezdovky! Lyžařské areály kolem Prahy hlásí výborné podmínky

17. leden 2019

Kdo by si chtěl vyrazit v těchto dnech na lyžovačku, stačí jet jen kousek za metropoli. Třeba do středisek Chotouň, Monínec či Kvasejovice.

Provozovatelé o nadcházejícím víkendu očekávají velkou návštěvnost. „Máme asi tři čtvrtě metru sněhu, počasí je krásné a předpověď výborná, takže předpokládáme, že podmínky budou pořád perfektní,“ uvedl Jiří Vorel ze střediska v Chotouni u Prahy.

Ideální podmínky na lyžování jsou také v areálu Monínec u Sedlce-Prčice na Příbramsku. „Máme 60 až 80 centimetrů sněhu, všechno je vysněžené a v provozu. Směle můžeme všechny pozvat. Hlásili i hezké počasí, takže by to mohlo být pěkné,“ řekl ředitel areálu Jaroslav Krejčí.

Až 80 centimetrů sněhu je i v nedalekých Kvasejovicích, kde se bude o víkendu také lyžovat. Horší podmínky mají jen na Šibeničním vrchu nedaleko Mnichovic u Prahy. O víkendu se má ale situace zlepšit díky umělému zasněžování. „Podmínky jsou před víkendem velice průměrné, lyžujeme z posledních sil, nicméně na pátek večer máme připravena všechna děla a víkend by měl být už sněhový,“ uvedl provozovatel Jan Zenkl.

autor: jp | zdroj: ČTK
Spustit audio