Veletrh bydlení a akvárium

19. únor 2012

Na výstavišti v Holešovicích dnes končí mezinárodní veletrh bytového designu Pragointeriér. Vystavovatelé nabízeli ten nejmodernější nábytek, osvětlení nebo bytové doplňky. V Průmyslovém paláci byla také redaktorka Reginy Anna Königsmarková, kterou zaujalo revoluční akvárium zabudované do stěny.

Je prostorově nenáročné, prakticky se o něj vůbec nemusíte starat a navíc pěkně vypadá. Řeč je o revolučním nástěnném akváriu Naturwall, které na Pragointeriéru představuje Tomáš Macháček: "Máme i servisní tým tak, aby se o akvárium nemusel zákazník starat a mohl se pouze kochat jeho krásou. Popřípadě dáváme i přesný manuál, jak s akváriem zacházet."

Akvárium má vlastní filtrační systém. Celý komplex firma zabuduje do stěny a postará se o jeho funkčnost. Svou roli hraje také vybraný rozměr akvária: "Montujeme ho přímo my. Montují na zeď pomocí osmi hmoždinek. Máme i speciální kotvící systémy do sádrokartonů apod. Výrobně by mohly dosahovat jakýchkoliv rozměrů. Nicméně my jsme vyvíjeli speciální filtrační systém a zkoušeli různé rozměry. Nejlépe funguje rozměr 150 x 65 cm na výšku a 17 cm na šířku.

Luxusní nástěnné akvárium vznikalo tři roky a na trhu je teprve od letošního roku. Jaký je o něj zájem? "Nejčastěji si akvárium Naturwall kupují lidé, kteří mají moderní interiéry, chtějí začlenit nějaký nový, hezký prvek. Také se teď ozývají ve spolupráci s architekty a designéry restaurace a obchody pro své oživení prostoru. Zájem je i tady na veletrhu veliký. Spousta lidí nás chválí a tak nám to dělá jedině radost."

Akvárium můžete mít v různých barevných variantách tak, aby dokonale splynulo s celým interiérem.

autor: ank
Spustit audio