V Řevnicích cítím bezpečí rodiny, říká zpěvačka Tereza Mátlová

3. únor 2018

Celé dětství jezdila Tereza Mátlová k babičce na Vysočinu, doma byla ale v Praze – její rodiče měli byt v Pařížské ulici. Když děti trochu povyrostly, stěhovala se rodina z centra Prahy do středních Čech. Nejdřív jenom na víkendy, ale i to stačilo na to, aby si Berounku a taky Řevnice zpěvačka zamilovala.

„Byla to krása, mám úplně nejkrásnější vzpomínky. Za rohem jsme měli Rudolfinum, kde tatínek dirigoval a já jsem tam už jako malá zpívala. Všude jsem chodila pěšky,“ vzpomíná.

„Ze začátku jsme byli typičtí lufťáci. Naši tam později zakotvili natrvalo, trošku se vlastně osvobodili, protože kdyby bydleli blíž, tak by pořád hlídali vnoučata,“ směje se. A připomíná, že má pět sester, což není žádná sranda. Zkrátka velká rodina.

„Je spousta krásných krajů, ale mě k tomuto kraji pojí to, že tam mám přátele a cítím tam bezpečí rodiny. Přijedete a všude to voní, maminka pořád něco peče a vaří,“ vypráví Tereza a nahlas přemýšlí o tom, že se do Řevnic možná se svými sestrami taky jednou přestěhuje natrvalo. Třeba proto, že se podle ní lidé v Řevnicích pořád snaží měnit místo, kde žijí, k lepšímu.

Pavel Vítek, Tereza Mátlová

Ani ona sama se prý prací kolem domu nebojí. „Mě to vždycky bavilo. Já jsem hlavně tatínkovi pomáhala se vším, snažila jsem se mu asi trochu nahradit syna. Umím dokonce opalovat okna! A doteď ten lak drží.“ Tatínek ji prý naučil všechno, i když některé postupy nebyly úplně podle návodů. „Na to, že je dirigent, si vždycky umí poradit se vším,“ dodává.

autor: sap
Spustit audio