V proluce v Bělehradské ulici vznikne nový polyfunkční dům. Praha 2 tam bude mít 35 bytů, uvádí starosta Jan Korseska

Praha 2 aktuálně řeší projekty revitalizací i nových staveb. Proměna čeká proluku v Bělehradské ulici nebo místo s dlouhou kuželkářskou historií v Horské ulici. V řešení je i dlouhodobě neutěšené Nádraží Vyšehrad. O tom všem mluvil v pořadu K věci starosta Jan Korseska z ODS.

Praha 2 si nechala vypracovat studii ohledně technického stavu historického objektu Kuželny v Horské ulici a také využití této lokality.

„Závěr té studie byl zbourat a zachovat. To znamená, že jsme teď vysoutěžili projektanta a ta budova se zbourá, na půdorysu se postaví nový objekt, kde bude kuželna zachována,“ vysvětluje Jan Korseska.

Na místě by měla být také možnost občerstvení, klubový prostor, část pozemku bude vyčleněn na komunitní zahradu, k dispozici bude i multifunkční hřiště a prostor pro pétanque.

Novostavba v Bělehradské ulici

Praha 2 nemá rozvojové území, kde by mohla stavět, přesto by zde měl vzniknout nový objekt. Umístěn bude do proluky v Bělehradské ulici, kde se momentálně nachází přízemní budova supermarketu.

Čtěte také

„Stávající budova přijde k demolici a bude tam nový polyfunkční dům, kde budou podzemní garáže, kancelářská plocha, opět prostory pro obchod a vznikne tam nově 35 bytových jednotek. A já se na to moc těším,“ dodává Jan Korseska s tím, že byty postaví městská část.

Revitalizace čeká také prostor parku na Karlově u Novoměstských hradeb, oživit by ho mělo i nové umělecké dílo, na jehož návrh byla vyhlášena výtvarně-architektonická soutěž.

„Ono se to váže i k té kuželně, protože to je stejná lokace. Snažíme se teď domluvit s magistrátem, aby se zprovoznila odbočka ze Sokolské do ulice Boženy Němcové. Tím pádem se prodlouží autobus a lidé tam budou moct jezdit. Slibujeme si od toho oživení této části Prahy 2.“

Jak vypadá situace kolem Nádraží Vyšehrad? Jaká byla historie Kuželny? A kde vznikne agility hřiště pro psy? Poslechněte si celý rozhovor.

Související