V Plzni začíná festival Kolem světa

1. únor 2019 13:03

Festival Kolem světa nabídne ochutnávku z mnoha zemí již tento víkend v Měšťanské besedě v Plzni.

Cestovatelská mánie zasahuje všechny věkové skupiny. Součástí přípravy na dalekou cestu se může stát i čas strávený s cestovatelem, který danou destinaci důvěrně zná. Pokud se chystáte do daleké ciziny, třeba si vyberete z nabídky festivalu „Kolem světa“. O víkendu ho pořádá Měšťanská beseda. „Sledujeme dlouhodobý zájem diváků a návštěvníků o cestování, celoročně pořádáme cestovatelské přednášky, které jsou z různých koutů světa, a každoročně se tady pak koná festival Kolem Světa, řekla Hana Kulawiaková, která má v Měšťanské besedě na starosti marketing a komunikaci.

Prozradila, že festival skutečně cestuje od Asie přes Afriku, Evropu: „Už jsme navštívili skoro všechny světadíly a víme, že lidé rádi získávají zkušenosti a možná inspiraci na svoje cesty.“

V sobotu nabídne festival pět a v neděli sedm přednášek cestovatelů, doprovázených bohatým obrazovým materiálem. Mnozí z cestovatelů jsou zároveň profesionálními fotografy, takže bude opravdu na co se dívat. Lidé mohou zakoupit vstupenky na jednotlivé přednášky, ale i celodenní vstupné.

Nudit se podle Hany Kulawiakové prý rozhodně nebudou. „Máme na programu Uzbekistán, to je takový středověký orient, Saudskou Arábii, Severní Koreu nebo Omán. Z jiného pohledu poznají lidé Nepál, půjde o příběh české dívky, která se v Nepálu provdala a založila tam dětský domov pro sirotky,“ vyjmenovala alespoň něco z programu s tím, že kompletní přehled je na webu Měšťanské besedy. Návštěvníci ochutnají kulturu zemí také prostřednictvím jídel nápojů, podávaných v rámci doprovodného programu.

autoři: Petra Kosová , Michaela Svobodová
Spustit audio