V Cyberdogu, vinárně budoucnosti, vás obslouží robotická ruka

Cyberdog exterier

Cyberdog v blízkosti stanice metra Nové Butovice, prezentují jeho tvůrci jako technologicko-informační centrum určené široké veřejnosti. Nápadný tvar budovy ve tvaru psa je zhotoven z nerezových plechů, které jsou osazeny na ocelovém roštu. Uvnitř se skrývá vinárna, kde hlavním obsluhujícím je robotická ruka, taková, která se například používá při výrobě aut.

Autory návrhu dvoupatrové futuristické budovy jsou vedoucí studia Black n´ Arch David Černý a Tomáš Císař. Studio je součástí společnosti Trigema, investora celého projektu, který Cyberdog postavil a zároveň jej provozuje.

Cyberdog exterier

„Cyberdog je založený na myšlence technologického pokroku 21. století. Původně jsme se nechali inspirovat roboty, kteří míchají drinky na zaoceánských lodích, ale i roboty, co třeba míchají drinky v Las Vegas,“ říká David Černý, jeden ze spoluautorů projektu a současně i šéfů studia Black n´ Arch.

V Cyberdogu vás obslouží robotická ruka

„Cyberdog od svého otevření v listopadu loňského roku láká návštěvníky nejen z Prahy, ale i zahraničí. Jsou to především zapálení fandové nových technologií, kteří do Nových Butovic přicházejí z celého světa,“ doplňuje Radek Polák z tiskového oddělení Trigemy.

Cyberdog exterier
Spustit audio