Úžasné životy: Ota Černý podle Barbory Černoškové

31. červenec 2022

Sporťák každým coulem, mistr krátkých otázek, srdcař, který si život bez televize snad ani neuměl představit. To byl Otakar Černý. „Když řekl, že to bylo blbý, věděli jsme, že je všechno v pořádku. Když se mu ale něco nelíbilo, tak řval,“ vzpomíná na svého někdejšího šéfa moderátorka Barbora Černošková. „Před redakcí sportu ale stál jako štít a uměl nás podržet. S jeho odchodem odešla i část mě,“ přiznává. Jaké bylo první setkání? Co na něm obdivovala?

Barbora Černošková odstartovala svou televizní kariéru jako sporťačka v brněnském televizním studiu. „Já o jeho existenci věděla od chvíle, kdy jsem v televizi začala registrovat sport. Navíc jsem jako puberťačka moc ráda sledovala politiku a on tehdy moderoval pořad Co týden dal.“

Už tehdy měl svůj ojedinělý styl, pro který se mu leckdo poškleboval. „Já na něm mimo jiné obdivovala i to, že ač se mu smáli, on se toho nevzdal. I nás učil, že otázka má být jako šlehnutí bičem – krátká a jasná.“ Otakar Černý byl zkrátka svůj, a to i jako šéf.

Spustit audio

Související