Úspěch letní scény i přípravy nového nastudování muzikálu Tajemství. O Divadle Kalich s producentem Michalem Kocourkem

„Hledat mladé talenty není lehký úkol, ale nám se to daří," tvrdí producent a ředitel Divadla Kalich Michal Kocourek. Ve studiu Rádia Praha mluvil o nadcházející sezóně, o novém nastudování muzikálu Tajemství nebo o tom, jestli se vrátí k herectví.

Divadlo Kalich má za sebou velmi úspěšnou sérii prázdninových představení, letní scéna Prima Hvězdné léto pod žižkovskou věží nouzi o diváky neměla.

„Odehráli jsme 55 představení včetně koncertů a dalších akcí, už připravujeme repertoár na příští rok. Takže jsme spokojení, letos nás vidělo přes 30 tisíc diváků, což je zatím náš nejúspěšnější ročník. Ale samozřejmě to byl náš první normální, protože jsme otevírali letní scénu před covidem,“ popisuje Michal Kocourek.

Na letošní divadelní sezónu chystá Divadlo Kalich návrat slavné muzikálové komedie Srdcový král s hity Elvise Presleyho nebo premiéru představení Dobře rozehraná partie, ve kterém se na jevišti setkají Bára Hrzánová, Radek Holub i jejich syn Antonín.

Divadlo připravuje také nové nastudování úspěšného autorského muzikálu Daniela Landy Tajemství. „Snažíme se najít nové, neokoukané tváře. Není to lehký úkol, ale myslím, že se nám daří. Už v roce 2009 jsem si řekl, že ta muzikálová představení budu stavět na mladých lidech, kteří jsou schopni tancovat, zpívat a hrát divadlo, my si z nich velmi důkladně vybíráme.“

Návrat k herectví?

Michal Kocourek má bohaté herecké zkušenosti, už dlouhá léta ale stojí spíše v zákulisí, vybudoval několik divadelních scén, slovo ředitel ale rád nemá.

„Ve mně to vyvolává nějakou minulou dobu. Mě ředitelování vůbec nebaví, ale když si postavíte divadlo, chcete, aby bylo úspěšné, chcete do toho investovat, chcete prostě, aby se nějakým způsobem vyvíjelo stále dopředu,“ vysvětluje.

Hereckou profesi ale na hřebík ještě nepověsil. „Biser Arichtev mě přesvědčil, abych si zahrál u něj v seriálu, který se jmenoval O mě se neboj. A začalo mě to zase bavit, ale nechávám to volné.“

Co mu zkušenost s vedením divadla dala? Jak se vybírá repertoár pro letní scénu? A změnil covid nějak chování diváků? Poslechněte si celý rozhovor.

Související