Úředníci v Brandýse nad Labem pracují v budově, opravené za 96 milionů korun

27. leden 2018

Téměř 96 milionů korun stála rekonstrukce bývalých vysokoškolských kolejí v Brandýse nad Labem – Staré Boleslavi. Úředníci v budově v Olbrachtově ulici pracují už od loňského prosince, v sobotu jí město slavnostně otevřelo pro širokou veřejnost. Zájemci mohli absolvovat i komentované prohlídky s odborným výkladem o historii domu.

Do opravené budovy se přestěhovaly odbory vnitřní správy, životního prostředí, sociálních věcí a obecní živnostenský úřad, které dosud působily v Orebitské ulici v Praze a částečně na Mariánském náměstí ve Staré Boleslavi. Pracoviště v Orebitské ulici zaniklo, v Praze tak mohou lidé využít již jen pracoviště v Biskupské ulici, kde naleznou odbor dopravy a sociálních věcí. „Agendy, které v budově sídlí, slouží široké veřejnosti k plné spokojenosti klientů úřadu,“ říká starosta města Vlastimil Picek (Podpora občanů).

Rekonstrukce domu, resp. trojice domů, z nichž se objekt skládá, pro potřeby městského úřadu byla provedena v letech 2016 a 2017. Změnila se celková dispozice, nejsložitějším úkolem bylo skloubit historické prvky s nároky na moderní provoz budovy. Objekt byl nově doplněn o výtah a rozšířen o bezbariérový vstup.

Přemístění odborů z Prahy do Brandýsa kritizovala podle ČTK na sociálních sítích veřejnost, která městu vytýká, že se zhorší dostupnost úřadu pro lidi pracující v Praze. Brandýský úřad nyní působí celkem na sedmi místech, s výjimkou jednoho jsou všechny na území Brandýsa a Staré Boleslavi.

autoři: von , sap | zdroj: ČTK
Spustit audio