Tunel Mrázovka uzavřel požár auta. Škody půjdou do milionů korun

15. duben 2019 12:53

V tunelu Mrázovka ve směru na Barranovský most začal v pondělí kolem poledne hořet osobní automobil. Požár se hasičům podařilo brzy uhasit, tunel ale zatím zůstává uzavřen. Vyšetřovatel hasičů odhadl škody v řádech milionů korun.

Plameny v pražském tunelu Mrázovka směrem na Barrandovský most likvidovalo v pondělí kolem poledne několik jednotek hasičů. Museli zasahovat v dýchací technice, protože tubus byl během požáru silně zakouřen.

Hasičům se nakonec podařilo požár brzy uhasit, nikam dál se podle nich nerozšířil. Jeden člověk se pak podle hasičů schoval v tunelové propojce a podařilo se ho zachránit.

„Zachráněnou osobu jsme transportovali mimo tubus tunelu do péče zdravotnické záchranné službě,“ informovali hasiči s tím, že nikdo jiný v tunelu nebyl.

Podle prvních odhadů můžou jít škody do milionů korun. „Požár kromě automobilu poškodil i zabezpečovací systémy tunelu, hasičský vyšetřovatel odhadl škody v řádech milionů korun,“ dodali hasiči.

Tunel Mrázovka zatím zůstává pro dopravu v obou směrech uzavřen. „S ohledem na zásah složek IZS je tunel Mrázovka uzavřen v obou směrech. Prosíme všechny řidiče, aby využili objízdných tras přes pražský Smíchov,“ upřesnili na twitteru pražští policisté.

autor: pak | zdroj: iROZHLAS.cz
Spustit audio