Trojská botanická zahrada připravila noční prohlídky skleníků

18. leden 2019

Zajímá vás, jak vypadá pražská botanická zahrada za tmy? Nyní máte možnost to vyzkoušet! Zahradníci si připravili speciální komentované prohlídky skleníku Fata Morgana. V expozici je při prohlídce všude zhasnuto.

A na co se můžete při večerních prohlídkách těšit? Jedinečným zážitkem je například hlasité kvákání tropických žabek druhu bezblanka skleníková. „Jedná se o malé nenápadné žabky pocházející z Kuby, Baham a Kajmanských ostrovů. Jsou zajímavé hlavně svým velice hlasitým nočním projevem. Z jejich vajíček se na rozdíl od jiných druhů žab nelíhnou pulci, ale rovnou malé žabičky veliké asi jako čočka,“ vysvětluje Martin Dvořák, kurátor tropických rostlin. Dále uvidíte například rostliny s velkými bílými květy, které večer opylovávají noční motýli. Pozornost přitáhne i velké sladkovodní tropické jezero. Nahlédnout můžete i pod jeho hladinu a obdivovat například masožravé jihoamerické arowany, ale i spoustu dalších druhů ryb.

Večerní provázení se konají ode dneška do 31. 3. 2019, v lednu vždy v pátek od 18:00 hodin, v únoru v pátek a v sobotu od 18:00 hodin a v březnu v pátek a v sobotu od 19:00 hodin. Prohlídku si musíte dopředu zarezervovat zde.

autor: jp
Spustit audio