Tipy na víkend v Praze: zažijte město jinak, zajděte na designový trh nebo na festival kávy

15. září 2023

Už víte, kam vyrazíte o víkendu? Pokud se stále rozmýšlíte, máme pro vás několik tipů na zajímavé zážitky v Praze.

Zažít město jinak

  • sobota 16. září, různá místa

Prahu v sobotu ovládnou sousedské slavnosti Zažít město jinak. Na mnoha místech metropole budou ulice sloužit místo autům společenskému životu. Přijďte si popovídat se sousedy, dát si něco dobrého, poznat okolní podniky a obchody a navštivte připravený program. Aktivitám se meze nekladou, bude se zpívat, tančit, vyrábět, malovat, budou se sázet květiny i hrát hry a spoustu zábavy je připraveno i pro děti.

MINT Market Podzim

  • neděle 17. září, Praha 2

Na Rašínovo nábřeží se vrací další ze sérii trhů se svěží módou, šperky, designem a delikatesami. MINT Market opět představí více než 150 tvůrců a designérů z celé České republiky, Slovenska i Ukrajiny. Najdete tu ručně vyráběné předměty, originální výrobky, limitované kolekce i něco na zub.

Vinobraní na Vinici sv. Kláry

  • sobota 16. a neděle 17. září, Praha 7

Jedna z nejstarších vinic v hlavním městě ožije oslavou sklizně. Dejte si sklenku vína a kochejte se výhledem na Prahu. Představí se vinaři z Čech a Moravy i místní produkce. V nabídce bude i burčák a atmosféru doladí hudební program nebo dobré jídlo.

Karlínský festival kávy

  • neděle 17. září, Praha 8

Karlínské náměstí bude vonět kávou, sjedou se sem ty nejlepší pražírny a kavárny, které vám představí jak klasickou přípravu kávy, tak i různé alternativní způsoby nebo kávové rituály. Nabídku doplní skvělé jídlo, muzika i workshopy.

Trh Pražská produkce

  • sobota 16. září, Praha 7

Mikrobylinky z centra Prahy nebo třeba pesto ze Zbraslavi. Pražská produkce je trh se vším, co klíčí, roste a vzniká v Praze. Doprovodný program nabídne přednášky a diskuze, v Holešovické tržnici se u haly 22 tedy nudit určitě nebudete.

ASIA FEST + Street food na Smíchovské náplavce

  • sobota 16. září, Praha 5

Poznejte chutě a vůně Asie, na Smíchovské náplavce ochutnáte jídla z japonské, indonéské, indické nebo thajské kuchyně. Užijte si den s vůní koriandru, zázvoru, chilli, galangy nebo kari.

Prasárna Fest

  • pátek 15. a sobota 16. září, Praha 2

Parku Riegrovy sady bude připraven výběr jídla, které sice není nejzdravější, ale patří mezi nejoblíbenější. Organizátoři vyzývají k tomu, abyste nechali výčitky doma a užili si burgery, langoše i další dobroty. Abyste toho mohli ochutnat co nejvíce, bude vše připravené v mini porcích.

Další akce:

Den otevřených dveří v areálu depa Hostivař, Slavnost Cideru, Letenský jarmark, Red Bull Káry, UMtrh

autor:
Spustit audio

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.