Tipy na víkend v Praze: užijte si festival LUSTR, Prague Art Week nebo Den hrdinů

22. září 2023

Už víte, kam vyrazíte o víkendu? Pokud se stále rozmýšlíte, máme pro vás několik tipů na zajímavé zážitky v Praze.

Den hrdinů na Výstavišti

  • sobota 23. září, 11:00–17:00, Praha 7

Na Výstavišti se můžete seznámit s prací integrovaných záchranných složek a také si prohlédnout techniku. Na místě budou vozidla Zdravotnické záchranné služby hl. m. Prahy, policejní vrtulník, kolový obrněnec Pandur, vyprošťovací tank a mnoho dalšího. Uvidíte ukázku výcviku záchranářských psů i historická vozidla. Vyzkoušíte si, jak postavit protipovodňovou zeď nebo se dozvíte správný postup při poskytnutí první pomoci. Na děti čekají stanoviště s úkoly, za jejichž splnění získají razítka do „Pasu malého hrdiny“ a odměnu.

LUSTR

  • čtvrtek 21. až úterý 26. září, Praha 7

Největší český festival ilustrace a komiksu zaplní Holešovickou tržnici. Jubilejní 10. ročník akce vám umožní vidět to nejlepší, co se urodilo v ateliérech mladých ilustrátorů a komiksových tvůrců. LUSTR také na oslavu svých 10. narozenin přiveze hosty z celého světa. Těšit se můžete jako vždy na bohatý doprovodný program, workshopy a další překvapení.

Prague Art Week

  • čtvrtek 21. až neděle 24. září, různá místa

Festival umění s názvem Prague Art Week představí to nejlepší z programu předních pražských institucí umění, galerií a sbírek umění. Do akce je zapojeno přes čtyřicet galerií, muzeí, ale i sbírek umění a dalších uměleckých institucí po celé Praze. Perspektivu vám rozšíří i bohatý doprovodný program. Kam se vydat? Stačí se podívat na webové stránky festivalu ZDE.

Degustační akce:

Pražský Oktoberfest – v Holešovické tržnici vás od středy do soboty čeká festival plný bavorského piva čepovaného do tupláků a stylových dobrot.

Nuselské pivní slavnosti – v sobotu můžete ochutnávat řemeslná piva z minipivovarů také v parku Fidlovačka, organizátoři slibují i pořádnou porci hudby.

Čtěte také

Vinobraní na Grébovce – v sobotu zažijte největší pražské vinobraní v parku Grébovka, kromě degustací vína tu budou delikatesy z celého světa a program pro celou rodinu.

Wine and food festival – od pátku do neděle se na Střeleckém ostrově bude pít víno a jíst street food z celého světa, to vše s živou muzikou.

WINE & MUSIC FESTIVAL – na vinobraní láká v sobotu Svatováclavská vinice u Villy Richter na Pražském hradě, bude tu více než 50 druhů vynikajících vín, jazzová hudba a gastronomické pochoutky.

Kunratické vinobraní – od pátku do neděle se můžete vydat na vinobraní vedle kunratické tvrze, těšte se na chuťový zážitek a také na bohatý program pro dospělé i pro děti.

Vietnam Náplavka Market – v neděli můžete opět vyrazit na Rašínovo nábřeží na vietnamský trh, čekají vás tu exotické hody i kulturní program.

Další akce: 

Nejvyšší swap na střeše, Veletrh FOR ARCH, Veletrh FOR INTERIORSousedské moštování Vojanovy sady, SOUNDSET PARK, Jízda budoucnosti na Výstavišti

autor:
Spustit audio

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.