Tipy na víkend v Praze: navštivte Designblok, užijte si Břevnovské posvícení nebo Festival delikátních chutí

6. říjen 2023

Už víte, kam vyrazíte o víkendu? Pokud se stále rozmýšlíte, máme pro vás několik tipů na zajímavé zážitky v Praze.

Designblok

  • středa 4. až neděle 8. října, různá místa

Už 25. ročník Designbloku zaplnil hned tři místa – Veletržní palác Národní galerie Praha, zahrady Pražského hradu a Uměleckoprůmyslové museum. Největší mezinárodní festival designu a módy ve střední a východní Evropě nabízí tvorbu 227 vystavujících autorů a značek. Pojícím tématem celého festivalu je letos CESTA. Novinkou je také Designblok Cosmos, největší putovní výstava za pětadvacetiletou historii a zároveň výkladní skříň toho nejlepšího ze současného českého designu.

Břevnovské posvícení

  • do neděle 8. října

Největší pražská pouť po Matějské ovládne okolí Břevnovského kláštera. Ani letos nebudou návštěvníci ochuzeni o staročeskou vesničku různých řemesel a farmářů, bohatou nabídku zajistí gastro zóna, kde se můžete těšit i na posvícenské speciality. V sobotu a v neděli vás pobaví program na pódiu, na sobotu je od 19:05 připraven megaohňostroj.

Velká Říjnová Degustace

  • pátek 6. a sobota 7. října, Praha 1

Podzimní degustace vín na Střeleckém ostrově vám dá možnost porovnat chutě jižní Moravy se zahraniční produkcí. Rozlučkový festival s celou sezónou doplní hudební program a soutěže na pódiu.

Biojarmark

  • sobota 7. října, Praha 7

Ekofarmáři z celé republiky se v sobotu vypraví na dvorek Národního zemědělského muzea, aby představili to nejlepší a nejčerstvější ze své produkce. Kromě prodejního trhu zeleniny, mléčných výrobků, masa, pečiva a dalších dobrot vás čekají také ochutnávky, hudební program a soutěž o knihy.

Festival delikátních chutí

  • neděle 8. října, Praha 2

Novoměstská radnice hostí v neděli festival plný skvělého jídla a pití. Díky lahodným pokrmům se vydáte třeba do Peru, Indie, mnoha oblastí Asie, ale i Rakouska, Francie nebo Sicílie. Nebude chybět výběrová káva, limonáda, míchané nápoje, víno a pivo. Pořadatelé slibují, že na své si tu přijdou milovníci masa i vegetariáni.

Festival otevřených dílen

  • neděle 8 října, Praha 5

Přijďte si na Smíchovskou náplavku vyzkoušet řemesla od truhlařiny, přes mozaiku až ke kovařině, bastlení nebo opravu aut. Zapojíte svou kreativitu u malby, floristiky nebo knihařiny. Prezentovat se zde budou pražské dílny, iniciativy a kreativní prostory. Třeba vás něco chytne a vy si najdete nějakého nového koníčka na dlouhé zimní večery.

Venkovní hry Putování Prahou 2

  • celoročně

Čtěte také

Praha 2 nabízí už dvanáct tras, na kterých můžete poznávat historii, příběhy i život osobností spojených s městskou částí. Škálu venkovníích her tento rok doplnil Jaroslav Foglar, Podskalí a parky Folimanka, Riegrovy sady a Havlíčkovy sady. Stačí se podívat na webové stránky Putování Prahou 2 a vybrat si.

Další akce:

La Película - Festival španělských filmů, Balkan Food Festival, Asia a Chilli fest na Výstavišti, Žižkovská drakiáda, RunTour, Banán Fest

autor:
Spustit audio

E-shop Českého rozhlasu

Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...

Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka

hurvinek.jpg

3 x Hurvínkovy příhody

Koupit

„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka