Tipy na víkend v Praze: bavte se na Festivalu otrlého diváka, Dyzajn marketu nebo halloweenských akcích

27. říjen 2023

Už víte, kam vyrazíte o víkendu? Pokud se stále rozmýšlíte, máme pro vás několik tipů na zajímavé zážitky v Praze.

Dyzajn market Podzim

  • sobota 28. a neděle 29. října, Praha 7

Výstaviště v Holešovicích zase po čase zaplní stánky lokálních designérů, tvůrců a kulinářských mágů. Během víkendu nabídnou záplavu nejrůznějších výrobků od módy přes doplňky, šperky, porcelán, papír až po dobroty. Představí se tvůrci z České republiky, Slovenska, Maďarska, Rakouska, Německa a Ukrajiny. Autorský trh se tu koná pravidelně a vstup je jako vždy zdarma.

Open ART Fest

  • sobota 28. a neděle 29. října, Praha 7

Na Výstaviště můžete zavítat také za uměním, na Open ART Festu obdivujte a nakupujte originální díla více než 220 talentovaných umělců. V prostředí Křižíkových pavilonů se potkáte přímo s tvůrci a máte jedinečnou možnost si s nimi promluvit.

Mladí ladí fest

  • sobota 28. října, od 14:30, Praha 7

Industriální prostory Holešovické tržnice zaplní hudba. Mladí ladí jazz slaví 15. narozeniny velkým indoor festivalem, budou pro vás připraveny hned tři stage, na kterých uvidíte hudebníky z celého světa. Vystoupí třeba Alfa Mist, Acid Arab live, MonoNeon, Tomáš Sýkora & Aid Kid nebo Yarah Bravo. Těšte se na originální světelnou show i skvělé občerstvení.

Festival otrlého diváka – Podzimní sklizeň

  • pátek 27. až neděle 29. října, Praha 3

Kolekce nejsměšnějších, nejzapadlejších i nejbizarnějších filmů, které spatřily světlo světa, přesně to vám nabízí Festival otrlého diváka. V kině Aero se těšte na horory, akčňáky, béčka i céčka, na interaktivních projekce nebo na nezaměnitelné simultánní překladatele. Tentokrát se to ve filmech bude hemžit „-dlaky“ všemožného původu, zbarvení i velikosti.

Oslavy státního svátku aneb Lvi ze státního znaku

  • sobota 28. října, Praha 7
ZOO Praha lvi indičtí Jamvan a Ginni

Významný den české historie můžete oslavit v Zoo Praha speciálním krmením lvů – jakožto zvířat ze státního znaku. To je naplánováno na 14. hodinu, komentovaná setkání u lvů pak proběhnou v 10, 12 a 15 hodin. V poledne se také budou křtít štěňata psů pralesních, přesný program ZDE. Navíc všechny děti do 15 let mají v sobotu vstup za korunu.

Školáci si v Zoo Praha užijí i celé podzimní prázdniny, čekají je oblíbené dýňové hody u bezmála dvou desítek druhů zvířat. Od čtvrtka 26. do neděle 29. října je například pravidelné setkání v 10:00 u hrabáčů, ve 13:15 u slonů, ve 14:00 u vombatů nebo leguánů, rozpis ZDE.

Výstava dýní v Botanické zahradě Praha

  • do úterý 31. října, Praha 7

Čtěte také

Nejbarevnější část roku je tu a s ní i tradiční výstava dýní. Letošní ročník vás zavede na nezapomenutelnou cestu do Asie. Dýňové dekorace připraví studenti České zahradnické akademie Mělník, k vidění bude drak, gejši, rikša, vrcholky Himálaje, lampiony a další motivy. Těšit se můžete také na kreativní dílny pro děti nebo oslavu Halloweenu. V sobotu 28. a v neděli 29. října si mezi 10. a 17. hodinou užije celá rodina dlabání dýní. Vytvořit si můžete třeba dýňové lucerny pro nadcházející halloweenský průvod botanickou zahradou.

Další dýňové a halloweenské akce:

Hello Wine Park Riegrovy sady – ochutnávejte v sobotu dýňové speciality, výborná vína z Čech, Moravy a Slovenska, zahřejte se u ohně a vykrajujte dýně.

Dlabání dýní na Jiřáku – v sobotu si na trzích na Jiřáku vydlabete s dětmi dýni nebo vyrobíte další dekorace.

Noční strašidelný les Hostivařský lesopark – na nasvícené trase potkáte v sobotu minimálně 10 živých strašidel a budete plnit úkoly, v cíli se pak občerstvíte různými lektvary ve strašidelném baru.

Dýně na Výstavišti – v neděli si v dýňové dílně vyrobíte nejen strašidelnou lucernu, ale třeba i tiskátka, podzimní šperky nebo dekorace.

Halloween v Karlíně – v neděli bude na Karlínském náměstí tradiční vyřezávání dýní, pohádka, živá muzika, kreativní dílny a malování na obličej.

Halloween 400 tisíc světel – neděli si můžete užít i ve Žlutých lázních na výstavě Světla vyprávějí, kde bude připravena stezka s úkoly, soutěže, kreativní dílny, diskotéka a mnoho dalšího.

Halloweenská stezka – nedělní strašidelná stezka pro malé i velké na Vyhlídce Lehovec, na kterou se můžete vybavit baterkami a lampiony, kostýmy vítány.

Sváteční den 28. října také slaví některé instituce Dnem otevřených dveří, podívat se můžete třeba do budovy Magistrátu hl. m. Prahy na Mariánském náměstí, do Obecního domu, do budov některých ministerstev a volný vstup máte také do objektů Národního muzea.

autor:
Spustit audio

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.