Tipy na víkend: Rádio Praha zve na open air Kbely, hrajem!, koná se Dyzajn market i degustační akce

8. září 2023

Už víte, kam vyrazíte o víkendu? Pokud se stále rozmýšlíte, máme pro vás několik tipů na zajímavé zážitky v Praze.

Kbely, hrajem!

  • neděle 10. září, Praha 19
Kbely, hrajem!

V neděli 10. září ve 14 hodin odstartuje v Centrálním parku Kbely open air Rádia Praha. Akce s názvem Kbely, hrajem! zabaví všechny věkové kategorie a nabídne posluchačům možnost setkat se s moderátory i dalšími lidmi, kteří se podílejí na chodu rádia.

Děti potěší hudebně zábavná show, o kterou se postarají Mouchy. Představení pro děti i dospělé pak připraví kouzelník Jiří Hadaš, součástí programu bude také stand up show Na stojáka v podání Petra Vydry a Tigrana Hovakimyana.

O hudbu se postará hned několik interpretů. Vystoupí Pam Rabbit, Lenny, Adam Mišík a kapela Portless. Těšit se můžete i na bohatý doprovodný program a repliku dobového stanu původní společnosti Radiojournal, odkud se poprvé vysílalo 18. května 1923. Vstup na akci je zdarma. Více informací ZDE.

Program na pódiu:

14:00 – Mouchy

14:30 – kouzelník Jiří Hadaš

15:00 – Pam Rabbit

15:30 – Na stojáka – Tigran Hovakimyan

16:00 – Lenny

17:00 – Adam Mišík

17:30 – Na stojáka – Petr Vydra

18:30 – Portless

Dyzajn market Babí léto

  • sobota 9. a neděle 10. září, Praha 7

Výstaviště v Holešovicích zase po čase zaplní stánky lokálních designérů, tvůrců a kulinářských mágů. Během víkendu nabídnou záplavu nejrůznějších výrobků od módy přes doplňky, šperky, porcelán, papír až po dobroty. Autorský trh se tu koná pravidelně a vstup je jako vždy zdarma. Akce se účastní lokální tvůrci z České republiky, Slovenska, Maďarska, Rakouska, Německa a Ukrajiny.

Letenská místa

  • pátek 8. až neděle 10. září, Praha 7

Sousedský festival v ulicích Prahy 7 vám dává skvělou šanci, jak objevovat zajímavé obchody, showroomy, bistra i kavárny. Na 60 letenských míst si pro vás připravilo speciální nabídky, slevy nebo dárky k nákupu, tak to nezmeškejte. 

Degustační akce:

Zažij Francii – v pátek a v sobotu vás v The Mozart Prague vezmou na kulinářskou cestu do Francie, na programu jsou i hudební vystoupení.

Festival malých pivovarů na Kulaťáku – v sobotu se uskuteční už 5. ročník této akce, která bude opět součástí klasických sobotních Trhů na Kulaťáku.

Nomad Beer Festival – pátek a sobota bude v Holešovické tržnici patřit Festivalu létajících pivovarů, tedy těch bez vlastního výrobního zařízení, bude jich tu přes 20.

Vinobraní na Pražském hradě – v Královské zahradě Pražského hradu se bude celý víkend degustovat víno i kvalitní české potraviny.

Vinohradské vinobraní – na náměstí Jiřího z Poděbrad se v pátek a v sobotu představí 31 moravských a českých vinařství, nebude chybět živá hudba a program pro děti.

Veggie Náplavka – Rašínovo nábřeží láká v neděli na jednu z největších open air vegan událostí v Evropě.

autor:
Spustit audio

E-shop Českého rozhlasu

Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...

Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka

hurvinek.jpg

3 x Hurvínkovy příhody

Koupit

„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka