Teď už nás nepodcení, vědí basketbalistky USK po dalším postupu do Final Four

12. březen 2016

Podruhé za sebou a také podruhé v klubové historii postoupily basketbalistky ZVVZ USK Praha do závěrečného turnaje Final Four Evropské ligy. Ve čtvrtfinále totiž i napodruhé porazily italské Schio - tentokrát na domácí palubovce drtivým rozdílem 83:56. Ukázaly tak svým budoucím soupeřkám, že to s obhajobou myslí vážně.

Úleva a hlavně radost, že se povedlo udržet se v boji o obhajobu titulu, byla nejen ze zainteresovaných v hale Královka po vítězné čtvrtfinálové odvetě nad Schiem a postupu cítit všude. Dokonce i na jinak obvykle strnulé pozápasové tiskové konferenci.

„Mám ještě kondiční rezervy,“ usmála se zadýchaná Elhotová, která na tiskovku dorazila později, protože bloudila po hale. „Mám radost, že jsme dokázaly to zopakovat. Být znovu mezi nejlepšími týmy Euroligy je obrovská pecka, moc si toho cením.“

„Jsem šťastná, že se nám podařilo postoupit. Potvrdily jsme kvalitu. Jestli někdo pochyboval, o minulém vítězství, tak tímto Final Four jsme potvrdily, že máme super hráčky. Je to tým, který si umí poradit i s nepříjemnými situacemi,“ ocenila USK trenérka Natália Hejková.

Týmové pojetí a bezkonkurečně nejlepší obrana v soutěži pomohly USK dokráčet znovu po roce mezi čtyři nejlepší týmy Starého kontinentu. Tam se kvalifikoval už i turecký Fenerbahce Istanbul a ruský Orenburg. O posledním účastníkovi rozhodne až třetí utkání mezi Jekatěrinburgem a Galatasarayem.

A právě z tohoto souboje vzejde i semifinálový soupeř "vysokoškolaček". Ty to ale po zápase ještě nevěděly.

Čtěte také

„Ve Final Four si nikdo nemůže dovolit podcenit soupeře. Jestli to někdo udělá, vyjde z toho špatně jako minulý rok. My nikoho podceňovat nebudeme a uvidíme, jestli někdo podcení nás. Ale tenhle rok to nečekám,“ tuší Ilona Burgrová.

Podobného názoru je i trenérka Hejková, která stále může a nejen snít, že se jí i na třetí pokus podaří vyhrát se svými svěřenkyněmi euroligový titul dva roky po sobě.

„Jsme v jiné pozici, na náš tým si teď každý dává pozor. Každý se nás bojí, takže se soustředíme na první zápas a uvidíme. Půjdeme na to stejně jako minulý rok, chtěly bychom první zápas vyhrát,“ přeje si jedna z hlavních strůjkyň úspěšného USK Natália Hejková.

autoři: jbk , vman
Spustit audio