Takhle hrát nemůžeme, pokazilo se vše, litují sparťané po prohře v Rostově

17. únor 2017

Fotbalisté Sparty zažili mrazivý večer. A nejen kvůli tomu, že v ruském Rostově na Donu byla teplota pod nulou. Pražský tým prohrál na úvod vyřazovací částí s domácími 0:4, a jeho šance na postup do osmifinále je minimální.

„V zápase se pokazilo vlastně všechno, co se pokazit mohlo. Nevstoupili jsme do něj dobře, prohrávali jsme osobní souboje, nesbírali jsme odražené míče. Soupeř nás dostával pod tlak a z jedné ze standardních situací jsme dostali gól. Celé utkání pak ovlivnila červená karta,“ mohl jen sklesle poznamenat trenér a sportovní ředitel Sparty Tomáš Požár.

Pražský tým věřil v dobrý výsledek, jenže místo toho se dostal do postupově skoro neřešitelné situace a na úvod fotbalového jara si sebevědomí nepřidal.

„Člověk má nějakou herní praxi, kterou jsme si dva měsíce budovali. Pak přijedete sem a je všechno jinak. Hrajete jinak, zápas se vyvíjí jinak, takže nám to všem pošramotilo sebevědomí. Musíme si vzpomenout, jak jsme byli úspěšní a co jsme museli udělat, abychom se dostali až sem,“ doufá v sílu kádru gólman Tomáš Koubek.

V Rostově ale na těžkém terénu dělali sparťané chyby, nedůsledně bránili, brzy inkasovali, po půlhodině se nechal vyloučit po dvou žlutých kartách Tiémoko Konaté, a pak se hra hostů pomalu sesypala.

„Já bych to nerad házel na to, že jsme šli do deseti. To ještě neznamená, že jsme tu museli prohrát 0:4. Ale pro vývoj utkání to důležité samozřejmě bylo,“ přiznal kapitán Sparty Bořek Dočkal.

Zároveň ale našel mnohem víc důvodů vysoké porážky. „Šance na postup už není velká, ale naše povinnost udělat maximum, aby to bylo ještě zajímavé,“ slibuje záložník Sparty.

Odveta se hraje příští čtvrtek na letenském stadionu. Do té doby ještě začne pro sparťany v neděli jarní část domácí ligy, ve které chce aktuální vicemistr bojovat o titul. V cestě mu ale na úvod budou stát Bohemians.

autoři: mva , vman
Spustit audio