Strážníci během hodiny zastavili dva zdrogované řidiče. Oba řídili stejné auto

6. únor 2019

Stejné auto, dva řidiči, oba pod vlivem drog. Jeden z mužů dokonce nevlastnil řidičský průkaz, druhý měl pro změnu zákaz řízení.

Městské policie si všimla chvíli po půlnoci černého osobního auta, které projelo pěší zónou na Václavském náměstí. Kvůli přestupku ho strážníci o několik metrů dál zastavili. Než stihli k vozu dojít, řidič se mezitím snažil přelézt z předního sedadla na zadní. Uvnitř seděl ještě jeden muž a žena.

Osmadvacetiletý řidič nebyl schopen předložit doklady. Zároveň se hned přiznal, že má vysloven zákaz řízení. Hlídka proto omezila muže na osobní svobodě „Před příjezdem policistů strážníci u muže provedli orientační testy na alkohol a drogy. Test na drogy prokázal pozitivní hodnoty na amfetamin a metanfetamin,“ uvedla mluvčí strážníků Irena Seifertová. Řidič proto požádal spolujezdkyni, aby se postarala o jeho auto. Přestupek byl vyřešen domluvou.

Přibližně o hodinu později si operátor kamerového systému všiml, že stejné auto, které zastavili na Václavském náměstí, někdo přeparkoval přímo na místo vyhrazené pro osoby se zdravotním postižením. Tentokrát na místě řidiče seděl dvaačtyřicetiletý muž, který se přiznal, že nevlastní řidičský průkaz. „I u tohoto řidiče byly provedeny orientační testy na alkohol a drogy s pozitivním výsledkem na amfetamin a metanfetamin. Po omezení na osobní svobodě byl dvaačtyřicetiletý muž předán hlídce Policie ČR,“ dodala Seifertová s tím, že na místě spolujezdce seděla žena, která se měla o auto postarat.

autor: jp
Spustit audio