Starostkou Prahy 11 bude Marta Šorfová (ODS)

27. listopad 2002

PRAHA 27. listopadu - Starostkou Prahy 11 bude následující čtyři roky občanská demokratka Marta Šorfová, někdejší pracovnice pražské hlavní kanceláře ODS. Místostarosty zastupitelé zvolili Ivana Škodu (ČSSD), Jana Šimůnka (Demokraté Jana Kasla) a Jana Vašíčka (ODS). Dalšími členy rady městské části jsou Petr Krejčí (ODS), Jaroslava Vyskočilová, Jiří Polák (oba ČSSD) a dva členové Kaslovy strany Martin Sedeke a Ivo Svoboda. Finanční komisi bude přesedat občanský demokrat Petr Popov.

Radnici v Praze 11 povede trojkoalice ODS, ČSSD a Evropských demokratů. Její představitelé se dohodli na tom, že Jižní Město už nesmí být v opozici k vyšším zastupitelským orgánům, jako tomu bylo do určité míry v minulém volebním období, kdy radnici vedl nezávislý starosta. V devítičlenné radě jsou všechny strany rovnoměrně zastoupeny třemi členy.

Občanští demokraté jako vítěz voleb v Praze 11 budou mít na starosti finance a rozvoj městské části. Ve volbách získali 15 mandátů. ČSSD a Sdružení Evropských demokratů a Nezávislých kandidátů mají po šesti křeslech. V pětačtyřicetičlenném zastupitelstvu má koalice většinu 27 hlasů. V zastupitelstvu je dále 11 členů Sdružení nezávislých, šest komunistů a jeden za Sdružení nezávislých kandidátů-místní sdružení.

autor: red
Spustit audio