Soutěž o vstupenky do Muzea alchymistů a mágů staré Prahy - UKONČENO

9. říjen 2018

Soutěž byla ukončena. Gratulujeme výhercům, kterými se stávají Pavel Mitošinka, Eva Nolčová a Lenka Svobodová.

Praha je zlatá, tajemná a stověžatá a to vše i díky alchymistům, kteří k ní patří zcela neodmyslitelně. Pozlacena jejich kamenem mudrců vyrobeném v jedné ze sta věží snad ve věži Mihulka, snad v Kelleyho věži v domě U osla v kolébce v tajemné laboratoři. Právě do ní se dostanete při návštěvě Muzea alchymistů a mágů staré Prahy, kde nahlédnete pod pokličku kotlů rudolfínských alchymistů. A my teď soutěžíme o lístky!

Nejprve se ponoříte do moudrých textů o alchymistech, alchymii i osobnostech s alchymií spojených ať již jde o alchymisty samé, či nečekaně například Karla IV či Williama Shakespeara. Projdete magickou místností Faustova domu a pak lehce zasvěceni vystoupáte po spirále života vzhůru k nebesům. Spirálou života myslíme točité schodiště postavené Kelleym a takřka v nebesích, na půdě mezi trámy z dob rudolfinských naleznete autentickou atmosféru laboratoře jednoho z nejslavnějších rudolfinských alchymistů magistra Edwarda Kelleyho, který v tomto domě skutečně žil. Více na www.muzeumpovesti.cz.

A my teď soutěžíme o tři vstupenky pro dvě osoby do Muzea alchymistů a mágů staré Prahy (Jánský vršek 8, Praha 1).

Soutěžní otázka:

V jakém století žil alchymista Edward Kelley?

a. 15. století

b. 16. století

c. 17. století

Správné odpovědi zasílejte na e-mail marketing.regina@rozhlas.cz včetně svého jména a kontaktu.

autoři: jp , Tereza Čistotová
Spustit audio

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.