Soutěž o volné vstupenky do Národního zemědělského muzea - UKONČENO

26. únor 2019

Soutěž byla ukončena. Gratulujeme výhercům, kterými se stávají Eva Malíková, Jitka Kočárková a Naďa Klímová.

Letenský masopust v Národním zemědělském muzeu již tuto sobotu. Vyhrajte volné vstupenky a přijďte se podívat!

Na co se můžete těšit v Národním zemědělském muzeu?

Průvod Letenského masopustu do Národního zemědělského muzea v sobotu 2. března zavítá po 13. hodině, ale už dopoledne od 10 hodin si můžete s dětmi zahrát na muzejním dvoře hru Ztratilo se zvíře. V rámci hry děti vyzkouší svou mušku i rychlost, budou hledat stopy a poznávat zvěř. Doplnit energii doporučujeme u stánků s občerstvením, které budou na dvoře k dispozici již od 9 hodin.

Pro děti jsou připraveny tři pohádky – Z tajného deníku Smolíčka Pé, Pohádky pana Pohádky, které vycházejí ze známých příběhů dvou klasických pohádek O Budulínkovi a O Červené Karkulce, a třetím představením bude Tak trochu masopustní pohádka. Poté bude následovat odsouzení, symbolické zahubení a oplakávání Bakcha. Na závěr programu se můžete těšit na české lidové tance v provedení Folklorního  spolku Bejvávalo z DDM Prahy 7. O hudební doprovod akce se postarají flašinetář, harmonikář i další muzikanti.
Více informaci na www.nzm.cz.

Soutěž

První tři soutěžící, kteří zašlou správnou odpověď, dostanou volnou rodinnou vstupenku do Národního zemědělského muzea (vstupenku lze využít k jedné návštěvě dle vlastního výběru do jakékoliv pobočky NZM, tedy Praha – Čáslav – Kačina – Ohrada – Valtice – Znojmo) do konce tohoto roku.

Jak se nazývá masopustní čtvrtek?

a. hubený čtvrtek

b. tučný čtvrtek

c. mastný čtvrtek

Správné odpovědi zasílejte na e-mail marketing.regina@rozhlas.cz včetně svého jména a kontaktu.

autoři: Tereza Čistotová , jp
Spustit audio

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.