Soutěž o novou audioknihu Cesta do pravěku už má vítěze

20. květen 2019

Soutěž o novou audioknihu Cesta do pravěku vyhrávají Hana Budíková, Petr Bezouška a Blanka Kiršnerová. Gratulujeme!

Audioknihu Cesta do pravěku získali první tří soutěžící, kteří správně odpověděli na otázku „Jak se jmenovali chlapci, kteří se účastnili dobrodružné výpravy?“.

O audioknize 

Cesta do pravěku filmového kouzelníka Karla Zemana se stala průlomovým filmem a dobrodružnou legendou české i světové kinematografie. Celé generace dětí se díky tomuto příběhu seznámily s minulostí naší planety, s rostlinami a živočichy, které zásluhou kreativity a trikového umění Karla Zemana poprvé spatřily v pohybu. Nyní dobrodružný příběh ožívá i ve zvukové adaptaci. Díky napínavému ději, původním filmovým zvukovým efektům, dialogům a hudbě, ale především díky interpretaci herce Oldřicha Kaisera, se jistě stane atraktivním i pro posluchače mluveného slova.

Tvůrci audioknihy využili toho, že film Cesta do pravěku je vyprávěním chlapce Petra, který vzpomíná na dobrodružnou výpravu. Jen roli vypravěče od „Petra chlapce“ převzal v audioknize „Petr dospělý muž“, který vzpomíná stejně jako kluk ve filmu, pouze s odstupem desítek let. Šlo proto využít většinu textu filmového vypravěče, který se do úst vložil herci Oldřichu Kaiserovi. Nově k nim samozřejmě přibyla řada replik, které se střihem propojily s originální zvukovou stopou – s dialogy z filmu, ruchy a hudbou. Výsledkem je kompaktní příběh, kterému zůstává atmosféra filmu s prostorem pro imaginaci posluchače.

Součástí obalu CD je i řada filmových fotografií pravěkých tvorů.

autoři: Tereza Čistotová , jp
Spustit audio