Sníh v Praze komplikuje dopravu. Vlaky i autobusy nabírají zpoždění

4. únor 2019 09:05

Desítky pražských příměstských autobusů nabírají už od rána zpoždění. Kvůli sněhu na silnicích jsou některé linky odkloněné a vynechávají zastávky v hůř přístupném terénu. Problémy se týkají taky vlaků.

Úplně například vynechaly dva vlaky na trati  Kladno - Kralupy nad Vltavou linky S45. Na koleje mezi stanicemi Beroun a Karlštejn spadly stromy a poškodily trakční vedení, vlaky tam jezdí po jedné koleji a nabírají zpoždění. Vagony se zpožďují i na trati mezi Kladnem a Jenčí. Zdržíte se i v některých příměstských autobusech, kvůli horší sjízdnosti mají zkrácenou trasu. Dočasně třeba dopravci neobsluhují úsek Smečno - Vinařice pro linku 330 a Smečno - Libušín pro linky 607 a 617. Přesné informace zveřejňuje na svých webových stránkách i na sociálních sítích organizátor pražské integrované dopravy Ropid.

Sníh zkomplikoval i práci hasičům. Ti evidují od včerejšího do dnešního rána desítky výjezdů. Celkem pražští hasiči zasahovali v 50 případech a nejčastěji to bylo kvůli popadaným stromům a větvím, několikrát taky vyprošťovali auta zapadaná do příkopů. Například průhonický park je ode dneška až do odvolání uzavřený. Hrozí totiž pád stromů a větví, na které napadal těžký sníh.

autoři: Martina Topinková , jp
Spustit audio