Slavíme 25 let na scéně a chceme si to užít, těší se členové kapely Divokej Bill na koncertní turné i nové album

18. březen 2023

Když začínali v šestnácti letech hrát s kapelou v hospodách kolem Úval, jen těžko si dokázali představit, kam se za 25 let dostanou. Pro Divokýho Billa bude rok 2023 ve znamení oslav, co všechno chystají? O tom ve studiu Rádia Praha mluvili Adam Karlík a Roman Procházka.

„Sny byly vždycky, snažíme se je po krůčcích plnit a pořád se nám posouvají. Kdybychom je neměli, tak dneska hrajeme někde v pidi sokolovně v okolí a nikam dál se nedostaneme,“ vysvětluje Roman Procházka.

Čtvrtstoletí na scéně oslaví Divokej Bill novou deskou a koncertním turné. Jejich v pořadí už osmé album by mělo vyjít zhruba v polovině dubna. „Doděláváme nějaký zpěv i pár nějakých nástrojů, v podstatě to začneme míchat. Myslím, že je reálný, abychom to stihli,“ potvrzuje Adam Karlík.

Název alba? Máme několik variant. Je nás v kapele osm a věci řešíme demokraticky. Možná je to občas škoda, ale zase je to zábava.
Roman Procházka

Roman Procházka a Adam Karlík z kapely Divokej Bill

Venkovní koncertní turné bude mít 25 zastávek po celé republice. „Chceme si to užít, určitě se nikde jinde neobjevíme, jedeme pouze těchto 25 koncertů v létě od 2. června do 2. září. Finální happening pak bude 19. ledna 2024 v O2 areně, kam zase chystáme specialitky, které postupně vymýšlíme.“

Možná přijdou i Drum Buni

Možná bude jednou z nich i rumunská skupina Drum Bun, která byla jejich předkapelou při minulém koncertě v O2 areně. Šlo o dlouho utajovaný vtip, sestavu totiž tvořili převlečení členové Divokýho Billa.

„Byl to skvělý tah, shodli jsme se, že když jsme tam šli jako Drum Buni zahrát těch osm písniček, tak z nás všech ta tréma spadla. A potom jsme tam nastoupili jako Divokej Bill v plný síle, od první písničky to bylo skvělý,“ vzpomíná Adam Karlík.

Roman Procházka a Adam Karlík z kapely Divokej Bill

„Nikdo z těch lidí okolo to nevěděl, ani rodinní příslušníci, jen kapela a náš zvukař,“ směje se Roman Procházka. Dělat sami sobě předkapelu bylo sice náročné, ale vnímají to jakou skvělou zkušenost.

Jak jejich muzika vzniká? Oba se starají o management, co všechno řeší? A jak je baví přispívat na sociální sítě? Poslechněte si celý rozhovor.

autoři: Lenka Vahalová ,

Související