Skupina Oceán vydává nové album Femme fatale!

7. prosinec 2018

Právě dnes vydává skupina Oceán studiové album s názvem Femme fatale. Po dvou letech od posledního alba Ve vesmíru se tak mohou fanoušci těšit na songy plné radost a pozitiva.

„Zatímco album Ve smíru bylo aktem návratu a přijetí všech změn a společného otevření se prostoru nekonečnému, tak Femme fatale už je aktem čistého milování a to po všech stránkách. Je více animální, je plné něhy a naplnění z propojení principu ženského a mužského,“ popisuje album zpěvačka Jitka Charvátová.

Hudbu tvořila celá kapela, výhradním autorem textu je však Petr Hons. Jednou z deseti skladeb je nová verze písně Vyjdi ven (nyní A vyjdi ven) z repertoáru původního Oceánu, do širšího povědomí pak uvedená skupinou Shalom. Do studia se podařilo pozvat tři někdejší vokalistky slavné skupiny Janu Feriovou, Janu Badurovou a Míšu Klímkovou.  Album Femme fatale produkoval stejně jako minulou desku Armin Effenberger.

Skupina Oceán vznikla už v roce 1985. Během těchto 33 let vydala tři studiová alba – Dávná zem, Pyramida snů a 2  ½. Poslední skladbu natočila v roce 1992 a na konci téhož roku odehrála svůj poslední koncert.

Místo po předčasně zesnulém Petru Mukovi zastala v později obnoveném Oceánu zpěvačka Jitka Charvátová. Sestavu skupiny dále tvoří Petr Kučera (klávesy), Petr Hons (basová kytara) a Jan Vozáry (bicí).

autor: jp
Spustit audio