Skupina New Order vystoupí poprvé v České republice. Koncert vypukne na podzim v Praze

23. duben 2019

Britská rocková kapela New Order konečně dorazí do Prahy. Vystoupí tu ve velkém sále Lucerny ve čtvrtek 3. října 2019. Vstupenky budou v prodeji už za tři dny 26. dubna!

New Order v České republice zahrají vůbec poprvé a zahájí tu jejich podzimní evropské turné, které po zastávkách v Mnichově, Berlíně, Paříži a Bruselu skončí 17. října v Amsterdamu.

Něco o kapele

Tato britská rocková skupina vznikla na základech původních Joy Division poté, co její frontman Ian Curtis spáchal sebevraždu. Zbývající trojice Bernard Sumner (kytara), Peter Hook (basa) a Stephen Morris (bicí) ještě tentýž rok založila New Order se Sumnerem jako zpěvákem a novou posilou klávesistkou a kytaristkou Gillian Gilbertovou. V osmdesátých letech byla kapela na vrcholu své popularity. Mezi jejich nejznámější skladbu patří Blue Monday, která se stala nejlépe prodávajícím 12 palcovým singlem všech dob. Prodalo se více než tři miliony kopií a píseň získala ocenění NME Awards za nejlepší singl.

autor: jp
Spustit audio

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.