Skupina Mirai letos přijde s novou deskou. Hlavní singl ØTCHI vznikl v Londýně

11. leden 2019

Nová deska, singly a velký koncert v pražském Foru Karlín. Takový rok 2019 čeká českou skupinu Mirai. Chtějí tak navázat na úspěšný rok 2017, kdy nahráli debutové album Konnichiwa.

Nová deska vyjde na podzim a její hlavní singl se jmenuje ØTCHI (čte se oči). „Píseň ØTCHI i klip k ní jsou trochu osobní zpovědí. Video naznačuje, že není dobré vstupovat vícekrát do jedné řeky. Člověk to ale přesto dělá, protože racionalita není na denním pořádku, minimálně u nás. Jako hlavní hrdina klipu to na konci pochopím. V reálném světě teprve uvidíme,“ říká zpěvák Mirai Navrátil o singlu s moderní popovou produkcí. Za tou stojí Ondřej Fiedler, který patří k nejvyhledávanějším mladým producentům u nás. S kapelou bude spolupracovat na zvuku celého druhého alba.

Videoklip, který se natáčel v Londýně, měl na starosti režisér Ondřej Kudyn. A zpěvák toto město miluje. „Podle rodičů jsem tam byl dokonce počatý,“ říká se smíchem. „Počasí bylo klasicky londýnské, takže celý týden neustále pršelo. To nám ale nevadilo. Konceptu a náladě písničky to sluší,“ dodává.

Režisér Ondřej Kudyn ke klipu uvádí: „Námět vznikl při telefonním hovoru s Ondrou Brejškou ze skupiny Poetika. Přišel s nápadem životní smyčky, nebo kruhu, ve kterém se motáme.“ Tipy na lokace pak štábu posílal zpěvák Marcell, který v Londýně pobývá. „Poslal pro nás svého kamaráda na letiště, jmenoval se Joey, je z ČR a my ho tam viděli poprvé. Celým výletem nás provedl a staral se o nás jako o vlastní, za což mu děkujeme. Kromě videoklipu jsme si přivezli i nového kamaráda,“ vyzdvihuje Kudyn.

Skupina Mirai v uplynulém roce patřila k headlinerům mnoha letních festivalů a letos je před nimi podobně nabitý kalendář. Na podzim vyrazí na své dosud největší turné. Po úspěšných vystoupeních v klubech se kapela tentokrát přesune do větších prostor, kde představí zbrusu nové písně i všechny osvědčené hity. Fanouškům nabídne nově poskládaný program, jehož nedílnou součástí bude propracovaná audiovizuální show. Vrcholem turné bude koncert v pražském Foru Karlín.

autoři: jp , Petr Jungmann
Spustit audio