Silničáři začnou od pondělí s přípravou oprav Barrandovského mostu. Řidiče čeká omezení

31. březen 2019 10:00

Řidiči, od pondělí počítejte s omezením na Barrandovském mostě. Silničáři budou celý pracovní týden instalovat zařízení potřebná k diagnostice mostu. Ta je nutná k plánované opravě.

Diagnostika je podle ředitele Technické správy komunikací Petra Smolky důležitá právě kvůli chystané rekonstrukci. „Abychom při rekonstrukci nebyli překvapeni stavem některých částí mostu a kvalitou materiálů. To by mohlo rekonstrukci velmi zkomplikovat,“ uvedl.

V pondělí a úterý bude vždy částečně uzavřen pravý jízdní pruh od Modřanské ulice ke sjezdu na Strakonickou a ulici K Barrandovu. V pondělí to bude od 10 do 17 hodin a v úterý od 8 do 17 hodin.

Od středy do pátku bude vždy od 8 do 17 hodin stejným způsobem uzavírán pravý jízdní pruh na nájezdové rampě z ulice K Barrandovu, řidiči budou jezdit levým pruhem. Současně bude postupně uzavírán pravý pruh nájezdové rampy ze Strakonické ve směru od Velké Chuchle včetně pravého pruhu od této rampy po sjezd na Modřanskou.

O víkendech 13. a 14. dubna a 20. a 21. dubna práce potrvají vždy od soboty do pondělí od 8 do 17 hodin. O prvním víkendu bude uzavřen levý jízdní pruh od Jižní spojky po odbočení do myší díry a auta budou jezdit třemi jízdními pruhy. Při nájezdu z Jižní spojky budou dva pruhy a z Modřanské jeden pruh. Druhý zmíněný víkend řidiči neprojedou levým pruhem od Zlíchova až po rampu na Modřanskou. Při nájezdu od Zlíchova budou v provozu dva pruhy a z ulice K Barrandovu jeden pruh.

autor: jp | zdroj: ČTK
Spustit audio