Silničáři dnes začali s velkou opravou části Vídeňské ulice v Kunraticích. Počítejte s omezením

4. červen 2019 08:25

Pražští silničáři začínají s opravami ve Vídeňské ulici. Silnice spojuje Prahu se středočeskou Jesenicí a okolními obcemi. Ode dneška je oboustranně uzavřený zhruba 800metrový úsek, který budou muset řidiči objíždět. Omezení potrvá do října.

„Jedná se o celkovou opravu komunikace, včetně výměny všech vrstev vozovky, chodníky budou z betonové dlažby. Silničáři udělají nové odvodnění komunikace, přeložky stožárů a kabelů veřejného osvětlení a přisvětlení přechodu pro chodce,“ řekla mluvčí Technické správy komunikaci Barbora Lišková.

Řidiče na uzavírku upozorňují cedule, které silničáře po stranách silnice umístili už o víkendu. Zároveň je navádí do okolních silnic, aby se uzavírce mohla auta vyhnout.

Tras je několik, protože Vídeňská je hlavní spojení do centra města třeba pro Kunratice, Vestec, Jesenici ale i další místa. Ve směru do Prahy je lepší se nejbližšímu okolí kruhového objezdu vyhnout, a využít Kunratickou spojku a přes ní jet Libušskou ulicí a přes Jalodvorskou nebo Štúrovu se napojit na Vídeňskou zhruba v úrovni Thomayerovy nemocnice. Případně přes spojku jet opačným směrem a přes Chodov.

Z Krče a Michle je i podle silničářů nejlepší využít Jižní spojku a přes ní zase na Kunratickou spojku. Z té už se pak na Vídeňskou napojí. Vzhledem k tomu, jaký provoz ve špičce ale na Jižní spojce bývá, nabízí se ještě využít Jalodvorskou a Libušskou ulici, a odtamtud směrem na Kunratice. Tyto místní ulice navíc využijí i autobusy, včetně těch příměstských.

Linky 193 a 203 žádné omezení nečeká. Zastávka Zelené domky se jen přesunula o kus dál, přímo do ulice K Zeleným domkům. U příměstských linek je po dobu výluky zrušená zastávka IKEM, protože autobusy pojedou přes Libuš, ale přes Zálesí se u Nemocnice Krč napojí na svou obvyklou trasu.

autoři: Martina Topinková , jp
Spustit audio