Rozhodčí soud o tunelu Blanka opět nerozhodl, Metrostav chce ještě studovat podklady

11. duben 2014

Dělníci se ke stavbě pražského tunelu Blanka zatím nevrátí. Rozhodčí soud totiž dnes opět nerozhodl ve sporu mezi stavební firmou Metrostav a Prahou. Firma si vyžádala čas do příští středy na prostudování dokumentů dodaných magistrátem hlavního města. Jednání je odročeno na pátek 18. dubna.

Dnešní dohoda obou stran měla umožnit, aby se do tunelu, který je před dokončením, mohli vrátit dělníci.

V to doufal třeba i náměstek primátora Jiří Nouza (TOP 09). Podle něj však pár dní zdržení nebude mít na plánované otevření tunelu v září tohoto roku žádný vliv.

„Já jsem říkal, že v ideálním případě by mohlo být rozhodnuto o druhém vzájemném návrhu dneska, nicméně vzhledem k tomu, že to je poměrně závažná matérie, tak chápu Metrostav, že si chce ještě provést poslední revizi a ty tři dny mi připadají jako rozumný termín, na tom jsme se shodli i s rozhodčím senátem,“ uvedl Nouza.

I podle mluvčího Metrostavu Františka Poláka je září reálný termín, pokud dojde ke shodě.

„Ty stavební práce rozhodně v tomto termínu jsme schopni dokončit – z těch velkých prací je to především dodělání Trojského mostu, všechny ty práce, které souvisejí s převedením tramvajové tratě na Trojský most a pak je to řada takových drobných dokončovacích prací – je toho asi za miliardu,“ uvedl Polák.

Tunel Blanka
autoři: ank , kov | zdroj: ČTK
Spustit audio