Přijďte popřát do pražské zoo hrabáči Dracovi. Dnes slaví kulatiny – 10. narozeniny

12. leden 2019

Ještě nemáte plány na dnešní odpoledne? Tak co třeba zajít do pražské zoo popřát k 10. narozeninám hrabáči Dracovi? Oslava je přichystaná na 14. hodinu.

Samec hrabáče kapského má oficiálně kulatiny až v pondělí 14. ledna. Oslavuje je však už dnes v Africkém domě v pražské zoo v rámci akce „Ohřejte se v zoo“. Program začíná už od 10 hodin, hlavní narozeninová oslava ale přijde až ve 14 hodin. Dracovi dorazí popřát dokonce i herec Miroslav Táborský.

„Dopoledne návštěvníky čeká komentované krmení i řada doprovodných aktivit. Ve 14 hodin potom dojde i na předání pečlivě připraveného dárku, který chovatelé vymysleli společně se specialistkou na pohodu zvířat a enrichment,“ uvedla v tiskové zprávě mluvčí zoo Lenka Pastorčáková.

Co je program „Ohřejme se v zoo“?

Jedná se o akci, která se bude prolínat všemi zimními měsíci. V lednu se koná v Africkém domě, v únoru se přesune do Pavilonu goril a v březnu potom do Indonéské džungle. Program se uskuteční každou sobotu od 10 hodin a v daném pavilonu je vždy umístěn edukační stánek, kde se zájemci dozvědí zajímavosti o zvířecích obyvatelích daných expozic. Těšit se mohou i děti, pro které jsou připravené hry. „Vše pokaždé vyvrcholí ve 14 hodin připraveným překvapením; např. setkáním s chovatelem či s hostem, vyhlášením soutěže či předáním zajímavého dárku,“ dodala Pastorčáková.

autor: jp
Spustit audio