Přes Svitavy vede objížďka I/35, silničáři napojují u Lačnova nový kruhový objezd

4. září 2023 06:34

Svitavy se stávají dnešním dnem objízdnou trasou pro řidiče jedoucí po silnici I/35. U benzinové stanice nedaleko Lačnova začínají silničáři modernizovat kruhovou křižovatku a doprava povede přes město.

Stavební úpravy na okružní křižovatce na silnici I/35 souvisí s výstavbou obchvatu Svitav a také dálnice na Moravu. Silničáři ji musí na obě komunikace napojit. „Jedná se o stavbu velké okružní křižovatky na tahu I/35. Tato okružní křižovatka mimo napojení silnic nového obchvatu a stávající silnice na Opatov, řeší také napojení na budoucí dálnici,“ vysvětlil místostarosta Pavel Čížek (ODS).

Jednosměrná objížďka

Cestáři budou na kruhové křižovatce dělat hlavně nový povrch. „Proto je nezbytné, aby zde projížděly automobily jen jedním směrem, a to ze směru na I/35 od Moravské Třebové na Litomyšl. Druhý pruh od Litomyšle bude sveden na Moravskou Třebovou přes Svitavy,“ dodal místostarosta.

V samotném městě musí řidiči v následujících několika týdnech počítat s kolonami a se zdržením, hlavně na kruhové křižovatce u budovy Policie ČR. „Doufám, že to nebudou dva měsíce, protože stavební firma si na dokončení okružní křižovatky dává určitou rezervu.“ Řidiči se na silnici I/35 vrátí přes kruhový objezd, pojedou po výpadovce na Koclířov.

Na mapě je vidět stávající stav a přerušovanou šedou barvou vyznačený nový kruhový objezd i s navazujícími výjezdy.

Spustit audio

Související