Pražský půlmaraton přinese zákazy parkování, uzavřené ulice i omezení MHD

5. duben 2019 11:00

Pražský půlmaraton v centru metropole v sobotu omezí dopravu. Na komplikace se musí připravit jak řidiči aut, tak cestující MHD.

Řidiče čekají uzavírky ulic a zákaz parkování v první, druhé, páté, sedmé a osmé městské části. Někde už neprojedete dnes večer, třeba v okolí náměstí Jana Palacha, u kterého je start a cíl závodu. V sobotu od 9:30 do 13:00 bude neprůjezdný také Čechův i Mánesův most. Další komunikace včetně mostu Legií, Palackého a Libeňského mostu a Těšnovského tunelu bude policie uzavírat průběžně v době závodu. Většina dopravních omezení začne platit kolem 9:30 a skončí zhruba ve 13:00.

Pro informace o změnách v dopravě, které s během souvisí, mohou lidé už od pondělí telefonovat na bezplatnou linku 800 165 102.

Omezení čeká i tramvaje, které budou jezdit odklonem nebo budou mít zkrácenou trasu. Zhruba od 09:30 do 11:00 bude zavedena náhradní autobusová doprava X3 na trase Podolská vodárna - Výtoň - Albertov - Karlovo náměstí - Novoměstská radnice. Omezení čeká i autobusy 176, 194 a 207.

„S ohledem na tyto změny doporučujeme v centru města využívat linky metra, jejichž provoz bude v případě zvýšené přepravní poptávky posílen,“ informoval dopravní podnik.

Jakých ulic se uzavírky týkají, si přečtěte zde.

autor: jp | zdroj: ČTK
Spustit audio