Pražská zoo zahajuje 88. sezónu. Čeká vás bohatý program

30. březen 2019

Zoo Praha má dnes slavnostní den. Zahajuje totiž 88. sezónu. Pokud tedy dnes chcete zažít netradiční program, zajděte do Troji.

Program začíná v 11 hodin, kdy vás na pódiu před Vzdělávacím centrem přivítá ředitel zahrady Miroslav Bobek společně s náměstkem primátora Prahy Petrem Hlubučkem. Zúčastní se i další významní hosté.

V poledne se můžete těšit na křest posledního mláděte opice guerézy pláštíkové. O hodinu později je naplánováno slavnostní otevření nového objektu velkokapacitních toalet v dolní části zoo a trvalé expozice koprolitů a odlitků trusu zvířat.

A tím program stále nekončí. Na pódiu za expozicí lachtanů jihoafrických proběhne křest rozšířeného vydání knihy Atlas trusu. Představen bude také nový ptačí druh, který pražská zahrada ještě nechovala – kagu chocholatý. Na seznámení můžete přijít ve 14 hodin do voliér mezi vchodem do Vodního světa a výběhem tapírů jihoamerických.

K poslechu bude od 15 hodin i koncert mongolského umělce Badama Bolora, který svým hudebním vystoupením slavnostně zahájí výstavu fotografií Václava Šilhy.

Po celý den je také připraven bohatý doprovodný program, který vás seznámí třeba s výrobou a využitím enrichmentových prvků.

autor: jp
Spustit audio