Požár bytu v Praze 5: Muž si pekl kuře a usnul u toho

15. červenec 2019 14:36

Velké štěstí měl 63letý muž, který dal do trouby upéct kuře a usnul u toho. Požáru bytu si včas všiml muž, který hned informoval strážníky.

Nehoda se stala v jednom domě v Praze 5 v Kmochově ulici. Procházející muž si všiml z baráku stoupat bílý dým, proto informoval hlídku městské policie. Strážnici ihned vyrazili na místo, kde zjistili, že v posledním patře je hustý dým. „Strážníci lokalizovali byt, odkud dým vychází a okamžitě požádali o přivolání hasičů. Na bouchání na dveře nikdo nereagoval a dým stále houstl,“ uvedla mluvčí strážníků Irena Seifertová.

Hlídka však zaslechla slabé zakašlávání, proto do dveří stále bušili, ale bez výsledku. Proto se rozhodli vyrazit dveře z bytu, z něho se vyvalil kouř. „V kuchyni na gauči bezvládně ležel muž, který zareagoval až na bolestivý podnět. Potom, co se probral, ho jeden ze strážníků vyvedl na chodbu do mezipatra k otevřenému oknu. Druhý strážník zkontroloval ostatní místnosti, zda v nich není nějaká další osoba,“ dodala Seifertová.

Z plynové trouby šlehaly plameny, které strážník poté, co byl v domě odpojen plyn, uhasil a pak otevřel všechna okna, aby se byt vyvětral.

Muž tvrdil, že je v pořádku a odmítl lékařské ošetření. Požár vysvětlil tak, že si chtěl upéct kuře, ale usnul u toho.

autor: jp | zdroj: Městská policie Praha
Spustit audio